Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » LG 3D vagy Samsung 3D televízi...

LG 3D vagy Samsung 3D televízió a "jobb"?

Figyelt kérdés

Televízió vásárlás előtt állok. (LG 42LM620S vagy Samsung UE-40ES6100). Melyik is lehet a jobb?

LG mellett szól: passzív 3D szemüveg(olcsó, nincs akkumulátor és "szemet kímélő"); ELLENE szól: 3D Full HD felbontás csak 1920x540, illetve hogy a fekete szín állítólag nem igazán fekete.

Samsung mellett szól: 3D Full HD felbontás 1920x1080, élénk színek; ELLENE: szemüveg drága és tölteni kell.

Melyik 3D televízió lehet a "jobb"? Ebben kérnék egy kis segítséget.

Köszönöm!

2012. nov. 30. 22:01
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2012. dec. 3. 17:22
 12/15 anonim válasza:

Én próbáltam az aktív szemüvegest is és a passzívat is.

A passzív tényleg mintha kicsit rontaná a felbontás minőségét, de az aktívtól 10 perc után kiesik a szemem, úgy fáj tőle na és nem is kényelmes. A passzív szemüveg csak olyan mint egy sima napszemüveg.

Én 42LM620S-et fogok venni, csak még várom hogy kicsit lejjebb menjen az ára.

2012. dec. 6. 22:22
 13/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséged! :)
2012. dec. 7. 18:21
 14/15 anonim ***** válasza:

Idézet:

"A passzív tényleg mintha kicsit rontaná a felbontás minőségét, de az aktívtól 10 perc után kiesik a szemem, úgy fáj tőle na és nem is kényelmes."

Erről mindenki meggyőződhet vásárlás előtt.

El kell menni a bemutató készülékhez és felvenni a hozzá való szemüveget. Van a tetején egy kicsi nyomógomb amivel be kell kapcsolni, ha egyébként nem lenne. Azután lehet nézni és figyelni, hogy zavaró-e a látvány, vagy csak egyszerűen csodás.

Aztán ha az eladó érdeklődik, hogy miért ilyen sokáig, akkor meg lehet mondani, hogy valaki olyant mondott, hogy 10 perc után fáj tőle a feje és ezt teszteljük épp itt.

Egyébként a 3D kép nézése közben az arra érzékenyeknél előfordul, hogy szédülést vagy fejfájást, esetleg szem fáradást okoz bármelyik 3D rendszer.

Ezt a 3D nézése közben a fej oldalra döntése okozhatja egyrészt. Ilyenkor olyan szögbe tolódik el a látvány, ami a természetben lehetetlen. Az agyunk megpróbálja helyre tenni a látottakat de mivel ilyen nem létezhet, ezért a fej oldalra billentgetése okozhatja a leírt idegrendszeri panaszokat.

Másrészt a virtuális 3D kép fókuszát, a mélységet máshol keresi a szemünk, mint ahova az valójában esik (a képernyőre), mivel a fókusz mindig a képernyő fizikai síkjában van, bárhol is érezzük azt. Ez a rendellenesség is fárasztja a szemet, viszont ezt meg lehet tanulni, meg lehet szokni. Ez is mindegyik rendszerre igaz (a holografikuson kívül).

Idézet:

"A passzív szemüveg csak olyan mint egy sima napszemüveg."

Már az aktív is olyan, sőt annál könnyebb is.

[link]

Sőt ezzel sokkal természetesebb a látvány. Nincsenek a régi tv képére emlékeztető sorszerű csíkok közelről sem.

Ezen kívül nem kell olyan távolról nézni, ahonnan már értelmét veszti a HD rendszer és teljes részletes felbontás.

El kell menni a bemutató terembe és ki kell próbálni!

Élőben kiderül, hogy ki szédül a körhintán

és ki a 3D tv előtt.

Mellesleg én a körhintán szédülök és a hullámvasút után sem állok meg a lábamon. Viszont a 3D kép egy cseppet sem zavar, sőt.. hihetetlen gyönyörű és természetes élmény közelről is, sőt leginkább közelről..

A nézési távolságokról már írtam de pl egy passzív 3D képernyőt próbálj megnézni a táblázatban leírt HD adáshoz ajánlott nézési távolságból. Távolabbról Full HD-t nézni meg értelmetlen. Közelről meg csíkos passzívon nézve (sűrű vízszintes csíkozottság, de csak a hozzá való szemüveggel). Anélkül még jó is lenne mert szemüveg nélkül nem látszik az, hogy csak minden második sort látjuk, ami a passzív rendszer alapja.

2012. dec. 8. 00:48
 15/15 anonim ***** válasza:

Ami még eszembe jutott..

Ha netán arra gondol valaki, hogy zavaró lehet ha a kép rövid időre eltűnik és megjelenik megszakítás után, ez biofizikai okból nem így van.

Egyébként is, akkor a régi filmes mozikban a vetítőgép villogása is hasonló jelenséget okozott volna, amikor a film továbbítás idejére a fényt eltakarja a megfelelő eszköz. Az is hasonló villogást okoz. Vagyis a mozi film sem áll másból, mint felvillanó és elsötétülő képkockák sokaságából.

Akit a moziban a film nézése zavart valaha is bármilyen mértékben, az az aktív 3D videóknál már jóval kisebb eséllyel számíthat hasonló zavarra, mert a sebessége ennek jóval nagyobb és így teljesen folyamatosnak látszanak a képek.

Idézet szakirodalomból:

"ha egy tárgy megvilágítása hirtelen

megszűnik, a látása még 2/45 mp-ig tart. Ebből az következik, hogy ha egy megvilágított tárgy van a

szemünk előtt, és azt egy sötét ernyő eltakarja, pl. 1/45 mp időtartamra, akkor ennek képét még 1/45 mpercig tovább látjuk és nem érzékeljük időközbeni eltűnését... "

Forrás: [link]

Épp eleget foglalkoztam már 3D megjelenítéssel, még 40 évvel ezelőtt, amikor még az LCD képernyő sem létezett.

Akkor tízenévesen ismertem már ezeknek a rendszereknek az elvét.

2012. dec. 8. 01:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!