Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Van egy nagyobb kategóriás...

Van egy nagyobb kategóriás mélynyomóm és az basszusnál kicsit elkezd pattogó hangot hallatni miért lehet ez vagy az erősítővel van baj?

Figyelt kérdés
2012. nov. 4. 19:08
 1/6 Karesz6969 ***** válasza:

..."nagyobb kategóriás mélynyomóm"...milyen típus, milyen paraméterekkel (impedancia, RMS stb.), hány db van belőle és hogy van rákötve a végfokra?

Milyen erősítővel hajtod, mekkora teljesítménnyel, hány csatornán és mi a forrás?

Ezekből az adatokból már lehet valamit tippelni a hibáddal kapcsolatban.

2012. nov. 4. 19:42
 2/6 A kérdező kommentje:
Polk audio db series 12, 4ohm, 360w rms, 1db van, simán van rákötve egy 200w-os erősítőre és most úgy volt beállítva hogy 100w-ot adjon neki, de pontosan egy Panasonic SG-60 erősítőről van szó, és gépre volt rákotve de max-on kb 3percet szólt de utána még teljesen jó volt. Ez után már 10-ből csak 3-asra raktam fel a hangerőt és nagy jelet sem adtam az erősítőnek. Nekem egy hangszóró boltban azt mondták, hogy valószínüleg megszakadt a hangszóró. És ha tényleg ez a baj akkor azt valahogy lehet javítani?
2012. nov. 5. 16:59
 3/6 A kérdező kommentje:
Ja és most azért is kérdeztem meg boltba, hogy mi baja lehet mert most már egyáltalán nem szól, de semmi szaga nem volt füstölni sem füstölt csak egyszer csak elhallgatott.
2012. nov. 5. 17:04
 4/6 Karesz6969 ***** válasza:

Igen, valószínű, hogy a lengőtekercs megszakadt. Ezt lehet javítani vannak akik ezzel foglalkoznak cégek, magánemberek. Megéri inkább mint újat venni.

Egy dolgot azért nézzél meg: nincs-e leszakadva a tölcsérre menő valamelyik vezeték. Ha igen azt meg lehet forrasztani házilag is.

2012. nov. 5. 18:56
 5/6 A kérdező kommentje:
Rendben akkor még annyit kérdeznék, hogy ez a hangszóró egy subcsőben van, de bele van ragasztva jó erősen (nem tudom milyen ragassztóval). Na és akkor hogy lehetne kiszedni mert amikor kicsit elkezdem feszíteni akkor látszik az, hogy ha jobban megfeszíteném akkor subcső végén a perem letörne.
2012. nov. 5. 20:07
 6/6 Karesz6969 ***** válasza:
Hát...ezt már így látatlanban nem tudom megmondani...tegyél fel egy képet róla akkor talán esélyesebb lesz az ötletelés.
2012. nov. 5. 21:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!