Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Tesla gömb / plazma lámpa...

Tesla gömb / plazma lámpa üveg nélkül milyen erős?

Figyelt kérdés

Szétszedtem a lámpát, és kíváncsi voltam hogy hol milyen feszültségű áram van benne. Emlékeztem hogy a mérő (nagyon egyszerű mérő, csavarhúzós, és feszültség hatására egy ilyen kis csík megy fel, olyan kijelzőn, mint amilyen van egy számológépnek) ha konektorba dugom felmegy teljesen (220V) kipróbáltam a gömböm adaptorán, 12-35 közöttire ment fel, kipróbáltam a tesla gömbön, gömb nélkül (azon a dróton ami bele megy magába az üveg gömbe) és a kijelző elkezdett szikrázni.. A mérőkészülék tönkre is ment mivel az adaptoron már 35-55 közötti feszültséget mér..

Milyen "erős" abban a kábelben levő áram? Mi történne a szabad kézzel megfognám?

2012. okt. 18. 22:08
 1/9 anonim ***** válasza:
"az áram alatt lévő elektromos alkatrész teljesen úgy néz ki, mint a nem áram alatt lévő, csak a fogása más"
2012. okt. 18. 22:11
 2/9 A kérdező kommentje:

Minden mérés alatt áram alatt volt :'D

És most néztem hogy nem biztos hogy elromlott a mérő, mivel már jót mért most.. Lehet hogy fel volt töltődve

2012. okt. 18. 22:14
 3/9 anonim ***** válasza:
Ha számodra kedves az életed, szerintem ne fogd meg.. Szereld össze sürgősen, vagy rakd be a sarokba és próbáld meg elfelejteni a puszta létezését is. Valószínű elég erős ahhoz, hogy kiüssön. Az üveg valami speckó ólomüveg, vagy ilyesmi, nem tudom hogy pontosan hogy hívják, de gondolom a fémtartalma elég magas.
2012. okt. 18. 23:14
 4/9 A kérdező kommentje:
Te értesz hozzá? :D Mert nemesgáz van benne.. És ahogy az előző időkbe utána olvastam kicsi áramerősség, de nagy feszültség van benne. És 12V-ról működik, az azért nem olyan vészes. :)
2012. okt. 18. 23:28
 5/9 anonim ***** válasza:
#4: Tesla több 10 ezer voltos szikrák között olvasott. A feszültség csak másodlagos. Az áramerősség ami öl, 0.1A a szíven keresztül már halálos.
2012. okt. 19. 07:59
 6/9 anonim ***** válasza:

"És 12V-ról működik, az azért nem olyan vészes. :)"

Azért ne legyél benne olyan biztos.

Az aggregátor meg benzinnel megy, mégis ráz.

2012. okt. 19. 10:55
 7/9 anonim ***** válasza:

" És 12V-ról működik, az azért nem olyan vészes"

Ha picit is értenél az elektromossághoz nem írnál ekkora marhaságot!A 12V-ot szaggatással és transzformálással több tízezer voltra nyomatja fel a Tesla készülék!

2012. okt. 29. 16:36
 8/9 balugray válasza:
100%
Ezekben a plazmagömbökben 10-20Kv feszültség van. Nem érdemes szórakozni vele. Bár az "adapter" csak 12 voltos, kis teljesítményű, így a nagyfesz rész is eléggé gyenge, de szívmegállást jobb eserten csúnya égési sérülést okozhat. Ha mindenképpen szeretnél vele szórakozni, a bal kezed mindig legyen a zsebedben. És ez nem vicc!
2013. aug. 12. 21:14
 9/9 anonim válasza:

Hozzá ne nyúlj!!!!!!

Ha hozzányulsz, még ma Teslával vacsorázol!!

2016. jún. 14. 20:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!