Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Segítene valaki Stereo erősítő...

Segítene valaki Stereo erősítőm hangfal elosztásának/terhelhetőségének meghatározásában?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Van nekem egy Sony Fm stereo erősítőm (120 W-os 50/60 Hz-es 4-16 Ohmos). Jelenleg két darab 8 Ohmos 50/50 W-os hangfallal használom,de szeretnék még venni hozzá két darab hangfalat. Nem szoktam gerjeszteni,a 10 Volume szintből kb 5-ig ha felhúzom,mert nem akarom leégetni a cuccost. A kérdésem az lenne,hogy ráköthetek-e még 2 db hasonló szintű hangfalat,az előbb leírt használati körülmények mellett? Vagy az már túlterheli az erősítőt és előbb utóbb leég alacsony hangerősségen is?

Minden segítséget és válaszadást előre is köszönök!

Ha kérhetem csak szakértők szóljanak hozzá a témához! :)

Köszönöm szépen!

2012. okt. 18. 10:57
 1/3 anonim ***** válasza:
Ha most is csak 10-ből 5-ig terheled le, akkor semmikép sem fogod +2 ilyen hangfallal leterhelni, nyugodtan vegyél hozzá, biztosan bírni fogja, még nagyobb hangfalakat is bírna.
2012. okt. 18. 13:16
 2/3 anonim ***** válasza:
Igazából nem az erősítőd ég le,hanem így ha feltekered a hangerőt, akkor max a hangdobozokat rázza szét a teljesítmény. Ha veszel még két 8 ohm 50W-os hangfalat, és párhuzamosan kötöd a mostaniakkal, akkor gyakorlatilag mint 4ohm, 100W-s hangfalak fognak működni. Ez sokkal kedvezőbb mind az erősítőnek, mind a hangdobozoknak.
2012. okt. 18. 15:06
 3/3 A kérdező kommentje:
Okés! :) Köszi szépen!! ;)
2012. okt. 19. 07:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!