Miért van az, hogy az MP3 lejátszómnak a fülhallgatója közül, az egyik mindig tönkre megy?
Hogy megy tönkre? Elhallgat, recseg, kattog?
Mindnek más oka lehet.
Szia.
Ez egyrészt azon is múlik, hogy milyen fülhallgatót veszel, másrészt hogy miként kezeled azt. Mivel e legtöbb "olcsó" fülhallgatót vékony, szinte hajszál vastagságú vezetékből készítik, ezért a nem megfelelő kezelés esetén egyszerűen el tud pattanni.
Ha megfogadod a tanácsomat, inkább vegyél meg egyszer egy kb. 1000-1500 Ft-os fülhallgatót, és azzal nem lesz semmi problémád, ha vigyázol rá, és nem tekergeted.
Ja igen és még valami ezzel kapcsolatban: vigyázz ezekkel az ócska fülhallgatókkal, mert ahogy írtam ezeket a VÉKONY szálakat CSAK LAKKOZÁSSAL szigetelik, tehát ha elszakad, akkor könnyen tönkreteheti az mp3 lejátszódat, mivel rövidzárlatot okozhat a kábel, és ezáltal kiütheti benne a kis végfokot.
És még egy pillanatra visszatérnék egy kommentárhoz, ezt nem okozza az mp3 lejátszó, csak akkor, ha a gyártó előírta hoyg milyen fülhallgatót használj hozzá, és te nem azt használod. Például előírás lehet a vezeték hossza is, mert az szoros összefüggésben van az ellenállási értékkel, az impedancia is lehetséges előírás lehet. Érdemes megnézni a weben, vagy a használati útmutatóban ezeket az információkat.
Remélem segíthettem.
A villanykörtében is csak a szál ég ki mindíg...
A tekercsekben a szigetelőanyag mindenhol lakk! Még a 100W-os hangszórókban is. Nekem 5 év alatt sem ment tönkre az eredeti gyári fejhallgatóm.( adys X20) Valami helytelent teszel vele, tudtodon kívül. Rossz helyen tárolod, rosszul tároled, feltekered, túl szorosan tekered, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!