Ez lenne az első fényképezőm, olvastam róla cikkeket, de egy szót se fogtam fel. Szeretnék olyan portrékat csinálni, ahol a háttér elmosódott. Ezzel lehet?
2012. okt. 13. 22:32
1/7 anonim válasza:
ennél a szempontnál nem a gépváz a lényeg, hanem az objektív. ha portrézni szeretnél úgy hogy a háttér elmosódjon, egy 50mm vagy 85mm f/1.8-as objektívet kéne beszerezned. egyébként gépvázként a d3100-es nagyon jó. pont egy d3100-as és egy 50mm-es objektív tulajdonosa vagyok, és nagyon szép képeket tudok velük csinálni :)
2012. okt. 23. 20:46
2/7 peti4000 válasza:
Csatlakozom az előttem szólóhoz, a D3100 megfelelő gép a céljaidnak, csak a megfelelő objektívvel kell felszerelni.
2012. okt. 31. 22:24
3/7 A kérdező kommentje:
koszi a valaszokat. Szoval ha megveszem csak a vazat akkor nem tudok olyan kepet csinalni? egy olyan objektiv mennyibe kerul?
2012. nov. 20. 13:21
4/7 anonim válasza:
Első válaszoló vagyok
Csak a vázzal nem tudsz képet csinálni, mindenképp kell egy objektív. A d3100 váz körülbelül 110ezer ft, az 50mm f/1.8-as objektív 60ezer. Ez így 170e-ből kijönne. Ha jól tudom, boltokban már nem igen kapni csak a vázat, én is úgy szerettem volna, de kénytelen voltam kit csomagban venni, majd később külön venni az 50mm-set. Most így két objektívem van, de a csomagban lévőt nem igazán használom.
Ha úgy érzed, erre nincs pénzed, akkor még a kit csomagot tudnám ajánlani, ami csak 130ezer körül van. Nem mossa annyira a hátteret mint az 50mm-es objektív, de mindennapi használatra pont jó
koszi a valaszt. nekem media marktban egy elado azt mondta hogy minden gephez van egy alapobjektiv amihez az van irva hogy csak body. akkor ezekszerint tevedett, vagy azert lehetseges?
akkor ez csak vaz, ezzel fotozni nem tudok, csak ha veszek objektivot, igaz? bocsi ha ertetlenkedem.
2012. nov. 21. 14:20
7/7 anonim válasza:
Ezt nem igazán értem, hogy minden géphez van egy alapobjektív, de az van írva, hogy csak body. Szerintem ott valamit elnéztek a media marktosok. Amit linkeltél az csak a váz, igen, ehhez kell mindenképp egy objektív.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!