Digitális fényképezőgépeknél milyen objektív kell, hogy több fényt gyűjtsön össze a gép ugyan olyan zoom (tele) mellett?
Figyelt kérdés
Konkrétan csillagászati megfigyelésekhez kéne, pl. meteorraj észlelés. Fényképezőgépem: Lumix FZ-45. Láttam a neten, hogy lehet hozzá kapni objektíveket, csak nem tudom, hogy melyik lenne célszerű. Videózni szeretném az eget és a legfényesebb csillag így is látszik a gépen, de szerintem ez nem elég.#csillagászat #videózás #fényképezés #fényerő #észlelés #objektív #megfigyelés #égbolt #hullócsillag
2012. szept. 18. 10:07
11/12 Vass Sándor válasza:
Canon 550 D+ 28 mm-es M-42-es obi+állvány. Jó eséllyel tudsz jó képeket illetve videókat készíteni.Kis szenzorú géppel sokkal zajosabbak lesznek a képeid-videóid, ez fizika.
12/12 Vass Sándor válasza:
Tele állásban csak a legdrágább /cserélhető/ optikák tudják a F:2.8 vagy F:1.8 fényértéket hozni. ISO növeléssel tudod a kompakt gépeken ellensúlyozni a fényerő hiányát, ISO 400 felett viszont nagyon megnövekszik a zaj,ezért az éjszakai felvételek használhatósága nagymértékben csökken. Tükrös/DSLR/ gépre van szükséged az ilyen fotókhoz, vagy minimum MILC-re.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!