Miért és mennyit kell fizetnem, ha külföldről "vásárolok"?
Szóval, kell- e valamit fizetnem (postaköltségen kívül), ha külföldről szerzek be elektronikai eszközt?
Magáért a készülékért nem fizetek, azt ajándékba kapnám.
Ilyenkor is terheli vám, stb.?
Vám X összeg felett mindenre van (ez 22 dollár környékén van), persze ha EU-n belülről jön akkor úgy tudom nem, viszont ezt úgy szokták megoldani, hogy 22 dollár alatti összeget írnak be ahova be kell írni.
Szóval nem kell semmit sem fizetned, ha valamit mégis kéne akkor egyszerűen nem fizeted ki (viszont nem is kapod meg a cuccot).
EU-n kívül vámköteles az ajándék is.
Nem azt nézik hogy neked ingyen van, hanem a piaci értékét.
Ha használtan $-ért vettél valamit de azt a vám $30-ra értékeli, akkor az után kell fizetned.
Kivéve ha hivatalos számlád van az árról.
Számla nélkül becslés alapján értékelik az értéket.
Én egy dög laptopot vettem $-ért, és hazaküldtem, a vámon felértékelték $1200-ra.
Nivel az értesítést az otthoni címemre küldték, nem tudtam róla, és aztán küldözgettek még hogy fizessem meg.
Mire hazamentem már volt 4 levél.
Akkor felhívtam az ügyintézőt és mondtam neki hogy adják el, nekem adjon belőle $50-et a többit tartsák meg.
A számlám nem volt meg, kérnem kellett az üzlettől egy másolatot, amit szerencsére megkaptam.
igaz $20-ba került a posta, plusz a telefonálgatás.
Végül nem kellett fizetnek, de ezt köcsögségnek tartom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!