Nikon D200? Jó választás lenne szerintetek használtan venni?
Sziasztok!
Jól tudom hogy milyen gép inkább csak a kora aggaszt. Lenne 10.000 expo alatt 100.000Ft környékén vagy 25.000 és 50.000 exp között lévő 80.000 Ft-ért.
Érdemesebb ennél a fajtánál a kevesebb expót választani mert 100.000 expoig ugyis mindegyik kibírja ha vigyázok rá sőt már hallottam 300.000 exposról is.
Inkább tanulás céljából venném mert eddig egy zenittel és egy nikon f75 géppel fényképeztem.De most a digitálissal is megismerkednék.És ezzel a D200-zal mennék fotós iskolába is.
Válaszokat előre is Köszönöm!
Jo valasztas, massziv gep, de en inkabb d80-at vennek..
Mar csak az sd-kartyak miatt is.
En a 10k exposat vennem. A masik exposzam se sok, sot..
De egy zarcsere olyan 40ezer ft.
Amugy ez a "100k expoig kibirja"-dolog sehol nincs garantalva, jo, ha tudod.
A 80ezres gep se rossz alternativa, maris 20ezerrel tobb penzed marad obikra:)
Igen tudom hogy nincs garantálva de legtöbb d200 igencsak kibírja ritka amelyik ennél hamarabb adja meg magát.
Miért vennél inkább d80-at?Mert azis ugyanilyen árban van úgyhogy az nem hiszem hogy ok lehet hogy olcsóbb és elég hobbi célra az vagy fotós iskolába.
És a kártya sem lehet olyan ok szerintem ami miatt a d80 jobb választás.
Az sd kártya lehet hogy kissebb de a cf is elfér a táskában.
Az sd olcsóbb a cf cserébe strapabíróbb.
Ezért szerintem a cf jobb mint az sd nem semmiért van cf kártya a profibb gépekben is.
Nekem ez a véleményem.De lehet hogy neked van igazad..
D80-at viszont már kézben is fogtam és az se rossz de a d200 azért szerintem mégis felsőbb kategória.
Utoljára most a Debreceni Virágkarnevált fotóztam végig egy d80-nal amit kölcsönbe kaptam.
Az objektív a lényeg.
A D80/D200 nagyjából hasonló minőségű képeket készít.
A váz tényleg minőségibb a D200-nál. Időjárásálló, miegyéb.
A CF-kártya viszont nem strapabíróbb. Sőt! Jobban kell vigyázni rájuk, koszolódást nem szeretik..
A CF előnyeként hozzák fel a sebességét.
De egy D200-as kaliberű gépnél nem tudnád kihasználni azt.
Nem valószínű, hogy D3X felé fogsz orientálódni.
Persze betárazhatsz jó drágán CF kártyákat, de félő, hogy később mennek a levesbe.
(nekem is van pár.. sőt, még 16-64-128-512 megásom van egy marékkal)
De az igazi amúgy egy d90 lenne:) minden szempontból minőségi ugrás a d80/200-hoz képest.
Most a d90 igencsak drága lenne ezért is a d200.
Hidd el ha lenne most 200.000 forintom csak a vázra!!! azt venném. ;)
Meg szerintem nem kell jobb a régibb gépeknél a nikon d200 anno is jó volt most is az.
A megapixelverseny felesleges max a nagyobb crop az ami miatt kellhet de nekem nem olyan nagy szükségletem a képkivágás ilyen nagy mértékben.
Videó minek egy fényképezőbe?Ezt sosem fogom megérteni. :) Csak drágább tőle de egy fotósnak arra kell hogy fényképezni tudjon nem azért hogy videózzon.Meg hát igencsak borsos az ára emiatt a mai dslr gépeknek, számomra ez se valami szerencsés:(
Dehát ez van.Képminőségben talán van egy nagyon apró javulás de nem számot tevő merthát ahogy te is írtad az objektív a lényeg!
A d80-nal szemben még van számomra két fontos előnye:
-1- Sok régi manuális objektívem van elrakva egy szekrénybe köztük sok AI ,AI-S és E szériás obi meg a nagy kedvenc az 1.8D objektíem is amit még a mai napig nem mertem használni a nikon f75 gépen mert nem működik vele a fénymérő így filmes géppel meg nem szerettem volna próbálgatni. :)és ezeket lehet használni a d200 szinte megkötés nélkül használhatóak amíg a d80 esetében amin nincs ai-gyűrű a fénymérés nem működik. Szerintem ez előnynek számít.
A második hogy szinte minden a vázról vezérelhető nem kell folyton a menüben kutatni.Szerintem ez is egy előny.
Sőt még ehhez hozzájön a gépvázon található vaku szinkron kábel csatlakozó is ami még a d90-en se kapott helyet.
Hát, Canon 40D, esetleg 50D, de az jóval drágább.
Én nem vagyok kibékülve a Canonokkal, tehát maradnék a Nikonnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!