Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Milyen fényképezőgépet vegyek...

Milyen fényképezőgépet vegyek max.50000-ért?

Figyelt kérdés

Fontos szempontok:

- amatőr fényképezésre kell (nyaralás, családi összejövetel... közeli és távoli képek is)

- legyen kompakt (bár ennyiért azt hiszem csak ez jöhet szóba)

- jó minőségű képeket lehessen vele készíteni - egyszerűen

- aránylag jól nézzen ki, könnyű legyen (lány vagyok :-) )

És mire figyeljek legfőképpen? (pl. optikai zoomról rengeteget olvastam, mennyi legyen akkor? >5?, mert ennél többet nem látok sehol, főleg ennyiért, sőt inkább kevesebbet)

2009. júl. 23. 12:43
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Általánosságok:

1, NE vegyél névtelen, vagy elektronikai tömeggyártó által készített lomot! A fényképezőgép-készítés szakmai tapasztalatot igényel, mint az autógyártás. Aki több évtizede foglalkozik vele, annak ált. jobban megy. (Van kivétel, de ez az általános.)

2, NEM minden a felbontás. A szép nagy számok jól néznek ki az adatlapon, de az elkészült kép minősége nem csak ettől függ.

3, HASZNÁLHATÓ gépet vegyél. A kompakt lehet TÚL KICSI. Kényelmesen fogható legyen, másodlagos, hogy nem fér el a zsebben. (Mármint, ha jó képeket akarsz.)

4, GYORSASÁG. Nem kellően hangsúlyozott szempont. Hiába jó a gép, ha mindig lemaradsz vele arról, amit le szerettél volna fényképezni. Nem mindig van második (harmadik-negyedik stb.) lehetőség.

Ha komoly, megalapozott döntést akarsz hozni, látogass el egy-két szakmai oldalra, ahol vannak összehasonlító tesztek is. Az egyik legrangosabb a [link]

Remélem segítettem. ;o)

2009. júl. 23. 13:05
 2/7 anonim ***** válasza:
Én Panasonicot vettem és nagyon szép képeket csinál (lumix dmc lz7)
2009. júl. 23. 13:11
 3/7 anonim ***** válasza:
Ennyiért kapsz bridge gépet is. Panasonic Lumixot javaslok, én is sokáig ezt használtam amatőr fotós koromban. Csak ajánlani tudom.
2009. júl. 23. 13:16
 4/7 anonim ***** válasza:

Canon nagyon jó! nekem powershot a550 van ,de ez már 2 éves. Viszont újabb a powershot a480, gyönyörű és egyszerűen kezelhető, 10 megapixel. 33 körül van.

De amúgy ha bemész egy fotós boltba, ott meg is mutatnak neked többfélét, ajánlanak, 50ért már nagyon jókat lehet venni.

Szerintem a fuji nem olyan jó. Nekem nem jött be (ismerősömnek van), mert nem olyan szép a kép, de csak 25e volt. Na mind1, drágább kategóriákban (100e fölött) a fuji is jó márka. Na de mind1.

2009. júl. 23. 13:34
 5/7 anonim ***** válasza:
Ja elfelejtettem mondani, hogy a canon powershot a480 nagyon jól néz ki! Van kék, piros, fekete, ezüst. :) googlebe beírod és kiadja.
2009. júl. 23. 13:35
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigieket!!! Keresgélek, nézegetek...

További tanácsokat is szívesen fogadok :-)

2009. júl. 23. 15:03
 7/7 anonim válasza:
én majd ilyet fogok venni nagyon jó képet készít:Panasonic Lumix DMC-FS10 ára 32900 ft de tudok egy oldalt ahol sok gépet tudc nézni itt van [link] (remélem segítettem?
2011. aug. 1. 13:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!