Digi TV-s beltérin? Bőv. Lent
Szerencséd van ,mert tudok segíteni.Nekem is pont olyan beltérim van és az Astrát is fogom vele,az Intelsat mellett.
Egy pici türelmet kérek oszt leírom.
Először fel kell venni az Astra műholdat:
Menü=)Telepítés=)OK=)LNB Konfiguráció=)OK=)Nyomd meg a Piros gombot,Ekkor megkérdezi,hogy Hozzá akarsz adni egy műholdat,nyomd meg az OK gombot.Ekkor a bal oldalon megjelenik USER felirat.Nyomd meg az OK gombot,ezzel a Jobboldalon lévő részt tudod beállítani.Kezdjük felülről:Az USER nevet változtasd meg ASTRÁRA a számgombok segítségével,de ez nem fontos maradhat USER felírat is.Magas L.O. 10,600,Alacsony 09,750.Ha ez kész akkor nyomj egy exitet,majd még egyszer így visszakerülsz a Telepítés menübe.
Menjél rá a TP Szerkesztés /Keresés menüpontra aztán nyomj egy OK.Itt a műholdnévnél megjelenik az USER vagy az Astra műhold attól függ hogy megváltoztattad-e a nevet.
És itt már csak be kell írnod a frekvenciát polarizációt,szimbólum sebességet és egy keresést csinálni.
Annyit még elárulok ,hogy egyesével keresd le a csatornákat mert ez a beltéri nem túl okos,a teljes keresést csinálsz akkor nem hajlandó letölteni az összes csatornát.Tehát egyenként írd be a frekvenciákat,ha egyet beírsz akkor a műholdról a többi frekvencia le fog töltődni,csak egyesével meg kell csinálnod a lekeresést.
Ha valami nem oké akkor szólj,szívesen segítek.
Persze a parabolának az ASTRA műholdra kell néznie.K 19,2 fok.
Itt találsz Astra frekvencia táblázatot:
Ha a Digi-t nézed vele akkor nem tanácsolom,hogy a parabolát elforgasd,mert nagyon sok türelem,gyakorlat és szerencse kell ahhoz,hogy műszer nélkül megtaláld az Astra műholdat.
Nekem kettő parabolám van,az egyik a Digi műholdjára van állítva,a másik meg az Astrára és egy Diseqc kapcsoló segítségével van bevezetve a két műhold jele a beltéribe.
A HUMAX IV-et csak akkor tudod használni más műhold vételére ,ha nem volt szoftverfrissítés az utóbbi időben,tehát nincs még fix csatornalista.Ez igaz a többi beltérire is,mert a szolgáltató olyan szoftvereket telepített a beltérikre ami a frissítés után nem teszi lehetővé más műholdak nézését.
Sajnos a menüpontjait nem ismerem annak a beltérinek,nem tudom hogyan kell beállítani.
A kábel nem befolyásolja,nekem is volt vékonyabb is.
Valószínűleg nem néz rá pontosan a műholdra,ha az F csatlakozónál rendben van minden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!