Miért nem müködik a 3D-s szemüvegem?
Elmégy akármelyik plázába és a kirakott TV-ken kipróbálod.
Veszel ilyen szemüveget: [link]
Ezt több számítógépes játék és videoplayer is támogatja.
Nem kell semmi extra hardver hozzá
"Sajnos nekem nincsen szemüvegem, sem láthatósági mellényem. Valami mással nem lehetne kipróbálni ezt a 3D-t? Mert nagyon érdekelne."
Mivel otthon kész 3D hatást színűrős szemüveg nélkül nem egyszerű előállítani, még ha kicsit bonyolultan lehet is.
(Esetleg szemüveg nélkül szabad szemmel is lehet nézni az egymás melleti képeket, de különleges nézési módszer kell hozzá.)
Úgy gondolom, hogy moziban kapott 3D szemüveggel létrehozható kísérletre gondolsz. Ha jól értem, csak egy szemüveget kaptál, esetleg vissza kérték?
Azokat többnyire ha vissza is szedik, csak azért, hogy megsemmisítsék mint biológiailag ki tudja kinek a szemétől mivel fertőződött biológiailag szennyezett megsemmisítendő hulladékot.
Ha csak egy szemüveg jutott, akkor tedd félre és legközelebb megint kapsz egyet. Azután meg ahogy leírtam érdemes kipróbálni. Utána lehet olvasgatni az interneten a polarizációs szűrők működésének is. Van ahol nagyon bonyolultan írják le de van ahol kimondottan szemléletes emberbarát a magyarázata. Keresgélni kell.
Majd írd meg, hogy csak egy szemüveg a probléma vagy mással van a gond?
A fényvisszaverő mellény helyett már sokkal nehezebb más erre használható anyagot szerezni. Ahhoz még megcsiszolt csillanó fém felület is jó lehet, de nem olyan hatékonysággal. Esetleg veszel egy fényvisszaverő mellényt 400,-ért? Az úgyis jó éjszaka a bringázáshoz, esetleg éjszakai kiránduláshoz, nehogy elüssön egy vadul száguldó hegyi bringás. :-) Ezek jó és hasznos dolgok és nem utoló sorban ilyen kísérleteket is el lehet vele végezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!