Ez szerinted jó fényképezőgép? Az objektive milyen? Canon eos 1100D
Kitben venném.
lent vannak az adatok.
Főképp portéra használnám. Azt szeretném elérni, hogy ha pl lefotózom magamat, akkor én éles legyek, és legyen a háttérnek elmosása, szép mélységélessége. Ja és csak hobbi fotózásra
Ez egy belépő tükrös, nem egy profi gép, de sok mindenre használható. Az objektíve viszont gyenge, 18-55 IS-t vegyél, az jóval élesebb.
Értem, köszi. És hobbifotózásra ez elég lesz? Mert most egy bridge fuji finepix s2950HD gépem van,de az nem elég jó.
Ja és ilyen videót tényleg tudnék fel vele venni ilyen objektivvel?
http://www.youtube.com/watch?v=MW4NRa7HxU4&feature=fvwrel tehát a homályoságg-élesítés itt is érvénybe fog lépni?
Amúgy valami ilyen képminőségre gondoltam,hogyha portréról van szó: [link] (karakter éles-háttér homályos)
Bocsi a hülye kérdésekért:)csak nem akarok megint úgy járni mint az előzö gépemmel.
Ez egy jó gép nagyon, én egy hétig dolgoztam vele, főleg modell fotózásra használtam, de természet fotózásban is megállja a helyét. És igen, inkább IS-es objektívet vegyél, mert mert az IS-nél újra tervezték a lencserendszert, így jobb a képminőség.A gép maga nagyon jó, gyors, és ami kell benne van, de filmezésre már nem eléggé használható, mivel nincs benne a folyamatos autofókusz, és csak HD-ben képes a felvételre...bár szerintem vinné a Full HD-t is, csak szoftveres aggályai vannak.
Kitben a legjobb választás a Canon EOS 1100D + IS II lenne a legjobb választás..szóval így keress rá. Am én valahol 114-ért láttam IS II-es alap obival...drágább, de megéri, hidd el, majd meghálálja neked a képminőségben. :)
18-55mm IS II-es venném kitben :) Viszont most kicsit elszomorodtam a videó végett,mert az autófókusz kellet volna. És most a Nikon D3100-Canon eos 1100D között vacilálok.
ui: De velem beszélted a szeptemberit:) Csak nem akartam az emailokkal zavarni. Ezt a digitális kütyüt néztem ki, hogyha majd odajutok hogy veszek egyet
http://www.youtube.com/watch?v=Z-yn4wIeEOU&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=NBlGHvPnf64&feature=related
bár nekem meggyőzőnek tünnek a videók is :)
Egyrészt zavarhatsz, másrészt azért érdemes várni, mert szeptemberben egy-két ilyen cuccot ki tudsz majd próbálni.
Videó közbeni használható AF jelenleg csak a Canon 650D-ben van, abban is akkor, ha STM objektívekkel használod. Ez elég új fejlesztés, korábban ilyen nem volt.
By the way, a 18-55 IS II jó objektív, az 1100D pedig sok mindenre elég váz. Jó kezdés.
Én pl azért maradok a Canonnál, mert szeretem, hogy csak a navigációs gombok vannak, tehát a menübe találsz sokmindent (és egy két kulcsfontosságú dolog) van kipakolva a kijelző mellé....ellenben a Nikonnal, ahol mindent kipakolnak gombokba a kijelző köré...na engem a d3100 nem igazán tudott meggyőzni, DE! Jobb a d3100, vagy a d3200 (Nikon vagyok :D), mert 14 MPx-nél kezdenek, és van autófókusz, sőt, azok Full HD-t is felvesznek. A bökkenő ott van, hogy a régi dolgok, vagy majd az új dolgok nem biztos, hogy kompatibilisek lesznek vele. A Canonnál nagyon kevés helyen van ilyen.
És a Canon 550d már tudja a Full HD-t with autófókusszal( videózást a Canon vezette be a tükrös gépeknél, csak a Nikon tovább fejlesztette. Kép üzemmódban mindkettő tudja az autofókuszt).
Én személy szerint Canonos vagyok....bár nem egy kategória a kettő. Ha a Canon csinál 3 terméket, akkor a Nikon a 3 terméke közé lövi be a saját darabjait.. végül is csak ők vanak a fotózás trónjain.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!