Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Ez szerinted jó fényképezőgép?...

Ez szerinted jó fényképezőgép? Az objektive milyen? Canon eos 1100D

Figyelt kérdés

Kitben venném.

[link]

lent vannak az adatok.

Főképp portéra használnám. Azt szeretném elérni, hogy ha pl lefotózom magamat, akkor én éles legyek, és legyen a háttérnek elmosása, szép mélységélessége. Ja és csak hobbi fotózásra

2012. aug. 11. 15:56
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Ez egy belépő tükrös, nem egy profi gép, de sok mindenre használható. Az objektíve viszont gyenge, 18-55 IS-t vegyél, az jóval élesebb.

[link]

2012. aug. 11. 17:04
 2/12 A kérdező kommentje:

Értem, köszi. És hobbifotózásra ez elég lesz? Mert most egy bridge fuji finepix s2950HD gépem van,de az nem elég jó.

Ja és ilyen videót tényleg tudnék fel vele venni ilyen objektivvel?

http://www.youtube.com/watch?v=MW4NRa7HxU4&feature=fvwrel tehát a homályoságg-élesítés itt is érvénybe fog lépni?

Amúgy valami ilyen képminőségre gondoltam,hogyha portréról van szó: [link] (karakter éles-háttér homályos)

Bocsi a hülye kérdésekért:)csak nem akarok megint úgy járni mint az előzö gépemmel.

2012. aug. 11. 19:36
 3/12 anonim ***** válasza:
Ismerős a csak. Nem beszéltünk mi meg egy szeptemberi találkozót?
2012. aug. 11. 21:01
 4/12 anonim ***** válasza:

Ez egy jó gép nagyon, én egy hétig dolgoztam vele, főleg modell fotózásra használtam, de természet fotózásban is megállja a helyét. És igen, inkább IS-es objektívet vegyél, mert mert az IS-nél újra tervezték a lencserendszert, így jobb a képminőség.A gép maga nagyon jó, gyors, és ami kell benne van, de filmezésre már nem eléggé használható, mivel nincs benne a folyamatos autofókusz, és csak HD-ben képes a felvételre...bár szerintem vinné a Full HD-t is, csak szoftveres aggályai vannak.

Kitben a legjobb választás a Canon EOS 1100D + IS II lenne a legjobb választás..szóval így keress rá. Am én valahol 114-ért láttam IS II-es alap obival...drágább, de megéri, hidd el, majd meghálálja neked a képminőségben. :)

2012. aug. 12. 17:40
 5/12 A kérdező kommentje:

18-55mm IS II-es venném kitben :) Viszont most kicsit elszomorodtam a videó végett,mert az autófókusz kellet volna. És most a Nikon D3100-Canon eos 1100D között vacilálok.

ui: De velem beszélted a szeptemberit:) Csak nem akartam az emailokkal zavarni. Ezt a digitális kütyüt néztem ki, hogyha majd odajutok hogy veszek egyet

2012. aug. 12. 17:59
 6/12 A kérdező kommentje:
2012. aug. 12. 18:06
 7/12 anonim ***** válasza:

Egyrészt zavarhatsz, másrészt azért érdemes várni, mert szeptemberben egy-két ilyen cuccot ki tudsz majd próbálni.

Videó közbeni használható AF jelenleg csak a Canon 650D-ben van, abban is akkor, ha STM objektívekkel használod. Ez elég új fejlesztés, korábban ilyen nem volt.

By the way, a 18-55 IS II jó objektív, az 1100D pedig sok mindenre elég váz. Jó kezdés.

2012. aug. 12. 20:45
 8/12 anonim ***** válasza:

Én pl azért maradok a Canonnál, mert szeretem, hogy csak a navigációs gombok vannak, tehát a menübe találsz sokmindent (és egy két kulcsfontosságú dolog) van kipakolva a kijelző mellé....ellenben a Nikonnal, ahol mindent kipakolnak gombokba a kijelző köré...na engem a d3100 nem igazán tudott meggyőzni, DE! Jobb a d3100, vagy a d3200 (Nikon vagyok :D), mert 14 MPx-nél kezdenek, és van autófókusz, sőt, azok Full HD-t is felvesznek. A bökkenő ott van, hogy a régi dolgok, vagy majd az új dolgok nem biztos, hogy kompatibilisek lesznek vele. A Canonnál nagyon kevés helyen van ilyen.

És a Canon 550d már tudja a Full HD-t with autófókusszal( videózást a Canon vezette be a tükrös gépeknél, csak a Nikon tovább fejlesztette. Kép üzemmódban mindkettő tudja az autofókuszt).

Én személy szerint Canonos vagyok....bár nem egy kategória a kettő. Ha a Canon csinál 3 terméket, akkor a Nikon a 3 terméke közé lövi be a saját darabjait.. végül is csak ők vanak a fotózás trónjain.

2012. aug. 12. 21:09
 9/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat:)
2012. aug. 12. 22:34
 10/12 A kérdező kommentje:
a canon 550D lenne a legjobb választás, csak túl drága :(
2012. aug. 13. 18:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!