Gondolom ez sem egy aktuális kérdés, de most vagyok épp vásárlásban, és jól körbejártam a témát!
A rendszervakuk kicsik, kompaktok, áltaqlában akkuról-elemről működnek, és rendelkeznek automatikákkal, különböző TTL rendszerekkel, tehát inteligens rendszerek!
A stúdióvakuk lényegesen nagyobb villanási erejűek, nagyobbak, nehezebbek, rendelkeznek a villanócső mellett állandó fényű beállitófénnyel is, néhány mobil vaku kivételével 230V ról üzemelnek, és nem rendelkeznek elektronikával, manuálisan kell megadni a villanási erejét, létezik beépitett rádiós vevőjű tipus is!
Egyébként villanási erőben többszörös erejűek a stúdióvakuk, a kulcsszámot viszont nem érdemes nézni, mert azonos villantási szög mellett értelmezhető az összehasonlitás. És mégegy különbség, ha teljes erejű a villantás, akkor a rendszervaku sokkal lassabban tölt fel (egy stúdióvaku 0.5-2mp, egy rendszervaku full villanáson, akár 4-5mp is lehet (persze nyolcad-tized erőn tizedmásodpercek)
Árban is érdekes...
pld.: egy használt nikon sb-600 as kb 40-45e Ft, (kb 60Ws) amit én nézek 400Ws os stúdióvaku szintén 45e Ft újonnan...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!