Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Mi a különbség az eletroncsöve...

Mi a különbség az eletroncsöves és a tranzisztoros rádió között?

Figyelt kérdés
Egy régi típusú rádió megvásárlásán gondolkodom, de sajnos nem értek hozzá, ezért érdekel a válasz. Meg hogy melyik milyen tulajdonságokkal rendelkezik, miért jobb/rosszabb stb.

2012. júl. 30. 23:58
 1/4 anonim ***** válasza:

Kb. néhány évtized.

A tranzisztoros a kisebb fogyasztás, kisebb áramfelvétel miatt kedvezőbb, de kevésbé is melegszik (a cső totálforró kisebb teljesítmény esetén is), és áramkörileg is kedvezőbbnek tekinthető (pl. nincs kimenőtrafó az erősítőben). Viszont ha audiofile (zenekedvelő zenehallgató) vagy, akkor a csöves jobb választás lehet, feltéve ha megfelelő a műszaki állapota (lévén, hogy régit akarsz venni, de ezt még a típusa is válogatja). A simább, kiegyenlítettebb hangzása miatt mindenféleképpen. Nekem egy régi 15W-os Qualiton csöves erősítőm volt (meg pl. csöves cd-lejátszót is hallgattam már), de a fent említett hátrányok miatt, meg hogy amúgy is mp3, flac stb. megy, lecseréltem. Az is gondot jelenthet, hogy nem könnyű már hozzá megfelelő csöveket sem kapni, bár azért az sem teljesen lehetetlen és kizárt (pár éve még láttam a neten cuccokat). Ja, és vszeg a csöves nagyobb, mint a tranzisztoros.

2012. júl. 31. 02:41
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a terjedelmes választ!! :)
2012. júl. 31. 23:44
 3/4 anonim válasza:

A csöves készülékek nem gerjednek annyira és finomabb,krémes hangzást adnak.

Az elektroncsövek belsejében általában 700-1000 fok is lehet!

Csöveket nehezebb beszerezni,de könnyebben cserélhető!

A csövek élettartama kb.annyi mint egy 25W-os égőé!

A csöves jobb szerintem de ha olyat veszel mindenléppen nézd meg,üzemeltesd be az eladóval és hallgasd minimum 10 percig ha elhalkul kb 5 perc után ne vedd meg !

2012. aug. 26. 12:00
 4/4 A kérdező kommentje:
Ez a válasz is nagyon hasznos számomra, köszönöm szépen!
2012. aug. 27. 12:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!