Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Mi lehet a baja a tv-m nek (crt)?

Mi lehet a baja a tv-m nek (crt)?

Figyelt kérdés
Van egy nem olyan régi max 5 éves crt tv-m nem volt jó rajta az AV csatlakozás és egyik délután unatkoztam és gondoltam szétszedem megnézem mi lehet a baja na szétszedtem de semmilyen problémát nem találtam az AV dugokkal és pont aznap szedtem szét egy régebbi crt monitort is és láttom hogy ugyanolyan mind kettőnek a "vége" (nem tudom pontosan hogy hogy hivják de valami képcső vagy mi) na azokat kicseréltem azaz a tv-ét rádugtam a monitoréra kiváncsi voltam hogy menne- e a monitoron a tv adás. Bekapcsoltam és jött egy nagy szikra egyből kikapcsoltam és vissza szereltem a tv-re bekapcsolom a tv-t és semmi a fehér képernyőn kívül na kikapcsoltam és elmentem egy 20 percre mérgelődni megyek vissza gondolom még egy próbát megér bekapcsoltam megint a fehér képernyő kapcsolgattam a távirányiton össze vissza de semmi aztán egyszer csak kikapcsolt a tv és azóta se tudom bekapcsolni. Mi lehet a baja?

2012. júl. 27. 22:46
 1/7 A kérdező kommentje:
Na sikerült bekapcsolni de a fehér képernyőn kívül nincs semmi.
2012. júl. 27. 23:02
 2/7 anonim ***** válasza:

Úgy néz ki az összes színvégfok tranzisztorod zárlatos lett, mivel áthúzott a nagyfeszültség, aztán a táp is leült.

A legjobb amit tehetsz hogy elfelejted a tévéd.

2012. júl. 27. 23:18
 3/7 A kérdező kommentje:
De én megszeretném csinálni arra gondoltam hogy szerzek olcsón piacról vagy valahonnan egy rossz tv-t és abból átraknám az enybe az szinvégfogokat vagy miket ugy nem lenne jó?
2012. júl. 27. 23:21
 4/7 anonim ***** válasza:

Itt a baj már nem kicsi.

Ruházz be egy laposTV-re. Az legalább kevesebbet fogyaszt és még a szemedet se egy elektronágyúval lövi.

CRT TV-t, monitort meg ne akarj szerelni ha nem értesz hozzá. Pár áram nélkül töltött nap után is van még itt-ott benne annyi szufla ami simán agyonbasz.

2012. júl. 27. 23:40
 5/7 A kérdező kommentje:
És amúgy mennyibe kerülne megcsináltatni? Mert az a tv nem az enyém kölcsönbe kaptam de lehet hogy a tulajt már nem is érdekli azért is adta oda mert neki már nem kell.
2012. júl. 27. 23:46
 6/7 anonim ***** válasza:

""Ruházz be egy laposTV-re. Az legalább kevesebbet fogyaszt""

Egyáltalán nem fogyaszt kevesebbet, sőt többet! Az CRT - tévém 65W-ot fogyaszt Az ócska samsung LCD (1 éves) pedig 110w-ot !

2012. júl. 28. 13:25
 7/7 anonim ***** válasza:

És képernyőméretben ugyanakkora az LCD is mint a CRT?

És tuti hogy nem plazmaTV? (az is lapos, de baromi sokat fogyaszt)

Egy normális, LED háttérvilágítású LCD TV viszonylag keveset fogyaszt.

De a miénk(ami nem leges és 2x akkora mint az előző CRT TV)kevesebbet fogyaszt.

2012. júl. 28. 14:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!