Tablet vagy telefon?

Figyelt kérdés
szeretnek venni egy tabletet vagy telefont, a foszempont, hogy fussanak rajta a hd jatekok, ne lekicsinyitett qvga es egyeb felbontasban, hanem eredetiben. mi a minimum rendszerkovetelmeny ehhez? melyik telefon/tablettol futnak akadasmentesen ezek? ajanlanatok parat ami megerne?

2012. júl. 22. 11:45
 1/6 anonim ***** válasza:

Tablet.

Nagyobb kijelző, és kb ennyiben ki is merült az előnye, de játszani jobb a nagyobb kijelző, és minden mást lehet rajta csinálni, telefonálásnak meg egy legrégebbi Nokia is megfelel.

És tabletből egy 5*-osat kapsz ~55-60k-ért (Nexus 7), míg telefonból egy hasonlóan erős kb 150k-ba fáj.

De ha komolyan akarsz játszani akkor PS Vita.

2012. júl. 22. 12:29
 2/6 anonim ***** válasza:
Telefonálni, vagy játszani akarsz?
2012. júl. 23. 12:52
 3/6 anonim ***** válasza:
Egy JÓ telefonnal jobban jársz mint egy tablettel. Csak annyiban különböznek, hogy a tablet bazi nagy, nehéz és nem lehet vele telefonálni.
2012. júl. 23. 13:44
 4/6 anonim ***** válasza:

Egy jó telefon legyen 100k.

Ez így is majdnem kétszer annyi, mint egy Nexus 7, ami HOX szintű hardveresen (szoftveresen meg még jobb is), ami 150k alatt nincs is, az már majdnem 3x-osa a tablet árának.

iPhone is 600 dollártól indul, míg az iPad már 500-tól.

Egy tablet ugyanannyit tud, és még nagyobb is a kijelzője, ráadásul olcsóbb.

Még ha a telefon olcsóbb lenne azt mondom igazad van, de így?

2012. júl. 23. 19:34
 5/6 A kérdező kommentje:

koszonom szepen a valaszokat.

#2 mint irtam a foszempont a jatekok. a telefonalas, email, kapcsolattartas csak masodlagos lenne, mivel ocsemnek szannam.

a gameloft csinal mar nagyon jo hd jatekokat androidra, amik a telefonomon tudom, hogy futnak szepen, viszont ha egy tabletten is futnak akkor nyilvan azt veszek, mert sokkal kedvezobb az aruk +nagyobb kepernyo. de nem tudom ezek a jatekok kompatibilisek-e ezekkel a nagyobb kepernyokkel. vagy hogy mekkora processzortol futnak ezek zokenno mentesen. ( nem ertek hozza, remelem nem mondtam nagy hulyesegeket, es ertheto is mire akarok kilyukadni :D) illetve, ha nem mennek, akkor honnan kezdjem el nezegetni a telefonokat, mert lentrol haladnek esetleg felfele, es nem forditva.

a nexus 7 jo dontesnek tunik, viszont most olvastam, hogy mon 90k lesz, ami eleg irrealis, majdnem a duplaja a kulfoldi aranak, megoldhato lenne esetleg, hogy valahonnan rendelek? kell ehhez nekem kulfoldi ismeros?

2012. júl. 26. 09:28
 6/6 anonim ***** válasza:

A képernyő mérete semmit sem befolyásol, a felbontás már sokkal inkább, de nem kapni olyan tabletet, amin ne futna el XY játék.

Procin/GPU-n sok múlik, Nexus 7-ben elég erős van (Tegra 3), 4 magos (+ millió "rejtett" mag), az egyik legerősebb hardver a piacon, semmi sem akadna rajta.

Beírod youtube-ra, hogy Nexus 7 rengeteg review-ot találsz róla, ahol működés közben láthatod, és nem akad soha (szinte soha, sok videót néztem, egyszer megakadt, de az pont bekapcsolás után volt, az nem számít).

Vagy beírod, hogy nexus 7 gaming, és láthatod, hogy a legkomolyabb grafikájú játékok is elmennek rajta.

Illetve Tegra 3-ra rengeteg külön játék van, ami csak arra érhető el, arra van optimalizálva, ezek a jelenlegi legszebb játékok telefonra/táblára.

Igaz, Nexus 7 itthon 90k körül lesz, de ez a 16 gigás változat, ami nem 200 USD/EUR, hanem 250 alapból, ami 70+ ezer forintot jelent, szóval közel sem 2x annyi, mint külföldön, de tényleg lényegesen több.

Egyébként még 90 rongyért is nagyon jó vétel, de én is csak azért sem veszek, hiába éri meg még így is, elvből rohadjanak meg.

Egyébként ha amazon/ebay-en látsz az itthonra is szállít (kivéve amikor nem), viszont most készlethiány miatt nem hiszem, hogy olyan könnyű lenne akárhonnan is beszerezni.

Helyedben várnék pár hetet/hónapot, amíg lecsillapodnak az emberek és lesz elég sok készleten, és akkor venném meg, addigra lehet 8 gigás is lesz itthon.

2012. júl. 26. 12:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!