2d-s vagy 3d-s tv-t vegyek?

Figyelt kérdés

Nem felvágásból kérdem!

Miért lehet már ugyan olyan áron kapni 3d-s tv mint 2d-set?

42'-est néztem magamnak ki de hezitálok emiatt

2012. jún. 30. 15:06
 1/6 anonim ***** válasza:
A legtöbb gyártó már nagyon nem is gyárt 3D nélkül TV-t, ezt diktálja a piac. A valóság az, hogy az emberek megveszik, és kb az első hét után soha többet nem használják. Ez legyen teljesen másodrendű hacsak nem ez a vágyad. Inkább foglalkozz olyanokkal, hogy pl lejátszik-e filmeket pendrive-ról, illetve feliratot is meg tud-e jeleníteni. Mennyire szép a tv tuner képe, mégis ezt nézed legtöbbet, és hidd el van eltérés.
2012. jún. 30. 15:10
 2/6 anonim ***** válasza:

Ki tudod használni a 3D-t?

Erre a legegyszerűbb válasz, hogy igen, mert van egy PS3-am, illetve nem, mert nincs PS3-am.

Mert főleg játékokkal lehet igazán kihasználni a 3D-t, persze filmből is van sok 3D-s amit letölthetsz netről, de ezek minimum 20 gigák, szóval gond lehet az is, hogy hogy játszod le a tv-n, de ha erre van egy megoldásod akkor gond lehet az, hogy több idő, mire letöltöd, mint ahány perces a film.

Illetve egy kezemen meg tudom számolni hány film van, ami tényleg jó volt 3D-ben, és sokat adott hozzá a filmhez a 3D, és nem azért, mert Chernobil-ban születtem.

2012. jún. 30. 15:58
 3/6 anonim ***** válasza:

A 3D hatás felülmúlhatatlan, ha tényleg jól vették fel, mint a 3D demóknál.

Egyébként meg ki lehet kapcsolni ha éppen nem akarsz szemüveggel nézni, mondjuk éppen alváshoz készülsz és időzített kikapcsolás mellett akarsz elaludni. Akkor nem szemüvegezik az ember.

Egyébként nézz meg valahol (bemutató teremben) egy demó 3D-t és el tudod dönteni magad. Lélegzet elállító!

Már kb 45 éve várom, hogy kijöjjön. Akkor kidolgoztam én is az elvet sok egymástól független és idegen emberrel együtt a világon. Akkor, 18-19 évesen még nem volt meg a technológia hozzá, hogy megcsináljuk a HIKI-ben (vagy MEV MikroElektronikaiVállalat) egy kutató mérnökkel. Nem volt az LCD szemüveghez de LCD képernyőhöz sem elég gyors működésű folyadék kristály. Akkor még csak a képzeletemben létezett a mostani elv.

Már akkor imádtam a 3D fotókat.

A mai 3D technolódia kiválóra sikerült!

2012. júl. 2. 00:27
 4/6 anonim ***** válasza:

A 3D még csak mostanában kezdődik. Ez olyan kérdés, hogy kell-e színes tv vagy inkább vegyél fekete-fehéret?

Ez komolyan ugyanilyen dilemma volt sok embernek és még meg is tudták ideologizálni, hogy miért nem jó a színes tv. Ugyanígy kellett akkor vitázni, hogy igen a színes! Egyértelműen a színes a jó, dehát ez nem lehet kérdés..

Most úgy látom, itt ugyanez történik a 3D-nél is, pedig ez tényleg nem lehet kérdéses.

Ha tíz év múlva vissza emlékszel erre a kérdésre, már mosolyogsz rajta, hogy egyáltalán megfordult a fejedben, hogy ne 3D legyen. Igaz, akkor már lesznek több nézőpontú, szemüveg nélkül nézhető lentikuláris elven működő készülékek, aminél félig körbe járhatod a témát (persze csak látszólagosan). Hidd el, foglalkoztam ezekkel eleget, hogy ismerjem az elvi lehetőségek jórészét.

2012. júl. 2. 00:47
 5/6 anonim ***** válasza:
Nekem is 3D-S TV m van és 3D be fele olyan szép kép sincs mint 2D-ben
2012. szept. 2. 08:53
 6/6 anonim ***** válasza:

Akkor valószínüleg passzív 3D a tv, mrt azon tányleg felére csökken a függőleges felbontás, amikor fent van a szemüveg.

A tökéletes részletes élményhez feltétlenül aktív rendszer kell, különben miért hordaná bárki is ok nélkül a nehezebb vezérelt szemüveget?

Ki kell próbálni egy passzív 3D tv-n, egyik szemüveges szemed be kell csukni és máris megmutatkozik a rémisztő valóság. Meglátszanak a hiányzó sorok, ami a szemüveg takar el.

Egyébként szemüveg nélkül teljes értékű a passzív is.

A 3D adások még csak most kezdődnek de rohamosan el fog terjedni minden adón az egyre több térhatású műsor.

Aki legalább 5 évre tervezi a tv vásárlást, az igencsak rosszul jár ha már mindenki a 3D-ről beszél és csak hagyományos sík képernyőt láthat, mert időben nem gondolkodott előre.

2012. szept. 2. 19:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!