Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Tudnátok mondani egy távobjekt...

Tudnátok mondani egy távobjektív tipust? Canon EOS 500D-hez kellene, de M42 is jó!

Figyelt kérdés

2012. jún. 18. 14:37
 1/10 anonim ***** válasza:

Teleobjektívre gondoltál?

EF 70-200 f/2.8 L IS II USM jó választás ( nekem sajnos túl drága )

Egy fotós ismerősömnél kipróbáltam a FIX 400ast, sajnos ez nekem csak álom marad ( canon EF 400 f2.8L IS II )

Ha te jobban állsz anyagilag akkor próbálkozhatsz.

Nekem egy sokkal olcsóbb de még L-es van, IS nélkül - meg vagyok vele elégedve.

2012. jún. 18. 15:01
 2/10 A kérdező kommentje:
NEM teleobjektívre gondoltam, hanem TÁVobjektívre! Helyesen írtam, ha nem tudod, hogy mit jelent, akkor ne próbálj válaszolni. Háromféle lehetőség van: távobjektív, teleobjektív, vagy tükörobjektív. Én távobjektívet keresek.
2012. jún. 18. 15:23
 3/10 anonim ***** válasza:

Oké bocsi. Biztos HALOTTÁL már néhány KERESŐ szolgáltatásról. Úgy hívják, hogy GOOGLE.

Ebbe azt KELL BEÍRNI amit KERESNI akarsz, lehetőleg a LATIN ÁBCt használva.

Legjobb ha az ANGOL kifejezést írod be:

MIRROR TELESCOPIC CAMERA LENS.

DE HA NEM ISMERED A LATIN ABCt vagy KÉPESSÉGEID MEGHALADJA a keresőmotor használata, akkor NE HASZNÁLD!

2012. jún. 18. 16:11
 4/10 anonim ***** válasza:
Leica Telyt 560 f6.8? Néha itthon is felbukkan egy-egy, már 80-100 ezer körül hozzá lehet jutni nagyon jó állapotúakhoz. Van hozzá válltámasz és élesség állító ravasz, de exponálni nehéz vele.
2012. jún. 18. 20:44
 5/10 A kérdező kommentje:
kedves 16:11, nem tudom mit akarsz. NEM tükörobjektívet keresek, hanem távobjektívet. Nem tudom mit akarsz a MIRROR szóval. A kérdést pedig azért tettem fel, mert nagyon ritka, és kevesen ismerik, nem tudom az angol nevét, és magyarul sincs rá sok találat. Képzeld gugliztam, de nem találtam semmit, ezért tettem fel a kérdést. De a kérdésre akkor se ez a válasz, ha történetesen a Goggle-vel meg lehetne találni a megoldást. Ezt az oldalt azért hozták létre hogy kérdésekre válaszokat írjunk, és nem azért hogy utasítgassuk a kérdezőt.
2012. jún. 18. 22:00
 6/10 A kérdező kommentje:
kedves 20:44 köszönöm a választ. Azt esetleg meg tudod mondani, hogy honnan tudom valamiről hogy távobjektív? Van valami egyezményes jel a nevében, vagy nézzem meg valami táblázat alapján, hogy az adott fókusztávolság mellett milyen hosszú kell legyen?
2012. jún. 18. 22:04
 7/10 A kérdező kommentje:
A csillagszűrőből a sűrűbb vagy a ritkább okoz nagyobb effektet?
2012. jún. 19. 16:42
 8/10 A kérdező kommentje:
bocs ezt nem ide akartam :)
2012. jún. 19. 16:44
 9/10 anonim ***** válasza:

"honnan tudom valamiről hogy távobjektív"

Emlékeim szerint a távobjektív pusztán hosszabb gyútávú normálobjektív, a fősík a lencserendszeren belül van. Vagyis pl. egy 200-asnál leméred colstokkal a 20 centit a filmsíktól kiindulva és ha a lencserendszeren belül végződik a 20 centi, akkor valszeg távobi lesz. Illetve a távobjektívnél a lencserendszer egy egységet képez, a telénél jól láthatóan van első és hátsó csoport.

Na most meg is néztem pár Ndk és orosz telémet, egyedül a 80-as Biometar bizonyult távobinak, a többi mind kisebb felépítésű, mint a gyútávja, vagyis azok teleobzsektívok.

De engem az izgat, hogy miért kell pont távobjektív?

2012. jún. 19. 21:35
 10/10 A kérdező kommentje:
A távobjektívnek vannak előnyei és hátrányai a telékkel szemben. Ahogy a tükrösnek is.
2012. jún. 20. 10:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!