Canon EOS 500D tudtok róla véleményt mondani?
Ügyes gép, dolgoztam vele, de ha most gépet vennék, mindenképp Nikon lenne. A Canon megy lefelé a lejtőn...
(7 éve vagyok Canonos, mostanában eléggé bánom.)
A gépekből rendre kihagynak olyan szolgáltatásokat, amik a Nikonnál alapnak számítanak, azért, hogy minél drágább kategóriát vegyél. De sajnos még a legprofibb gépük is gyengébb, mint a Nikon hasonló szintű fényképezője.
A 60D műanyag vázas, pedig félprofi gép akar lenni. A 7D-ben túl sok a megapixel, ettől szar a képe. Az 5D-k autofokusz rendszere már a kiadáskor elavult volt, pláne most. Pedig félmilliós gépekről beszélünk. A három jegyű vázakról (pl 500D) hiányzik a második tárcsa, ami miatt egy új 500D-ért nem adnám oda a 8 éves 10D-met. Az objektívek eddig nagyon jók és olcsóbbak voltak, de most ott is indul a hülyeség. A régóta elvárt modellek frissítése helyett olyan obik jönnek, amire senkinek semmi szüksége. Pl az új 70-300 L. Ráadásul drága is. Nikonéknál a vezeték nélküli beépített vakuvezérlés régóta alap volt a középkategóriától felfelé, Canonnál csak most kezd elterjedni.
Az 500D szintjén ez a problémasor alig jelentkezik, de nagyon fontos, hogy a fotósok 90%-a élete végéig annál a márkánál marad, amelyikbe először beruház, mert a márkaváltás nagyon drága. Én inkább egy olyan márkát választanék, ami az elmúlt két évben egyre feljebb tart, mint egy olyat, ami süllyed. Pletykaoldalakon egy éven belüli "fantasztikus" és "radikális" változásokról beszélnek, de ettől még én nem tudom most lecserélni a régi gépem, mert hiába van a célra több,mint fél millió forintom, nincs értelmes Canon váz ennyiért. Max egy használt 1D mkIII, de az meg nagy.
Bezzeg ha Nikonos lennék, már rég megvettem volna a D700-at.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!