Mi lehet a hibás az alaplapon?
Sziasztok!
Fujitsu S. notim van.
Rosszak a zsanérok,merevítők,és a bill.
Vettem egy másik,ugyanilyen típusú gépet donornak.
Kiderült,hogy nem rossz a bill.,hanem az alaplapon van valami probléma.
A baj csak az,hogy az új notiban is rossz az alaplap,ezt így vettem meg,mert nem számítottam ekkora hibára.Azt hittem,csak kicserélem a bill.-t,és kész.De nem..
Szóval:Most van két rossz alaplapom.
Az donorgép problémája:Ha áramot kap (akár akkuról,akár tápról),a CPU hűtés felpörög,de kép nincs,ledek nem világítanak.
Ha sokáig próbálkozok,feléled,és ilyenkor minden gond nélkül működik a következő áramtalanításig.
Szerintetek melyik alaplapot lehetne olcsóbban megcsináltatni?Amelyik a bill.-t nem ismeri fel,vagy amelyik néha be sem kapcsol,de ha igen,hibátlan?
Előre is köszi a válaszokat!
Helo!
Ma szétbontottam.
RAM,HDD,kijelző,proci-kivéve.
CSAK az alaplap maradt,magában.
Minden mást leköttem,kiszedtem.
Amint áramot kap,feléled,ugyanúgy.
BIOS-t nem szedtem ki,azt hogy kell frissíteni?
Előre is köszi!!!
a BIOS BGA chipbe van égetve, azt ne b@sztasd!
A RAM foglalatát takarítsd át denszeszes vattával, vagy valami alkohollal.
Ha a gép kép hang nélkül csak áll, általában a RAm kiugrott, vagy elromlott.
Esetedben előfordulhat, hogy kontaktos de egy idő után pl melegedés hatására megjavul.
Helo!RAM nélkül is ezt csinálja.Hol beindul,hol nem,amikor áramot kap.Amikor nem indul el magától,akkor jó,mert én tudom elindítani,power gombbal.Persze,RAM nélkül sem ad képet,de a LED-ek világítanak.
Nem az a baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!