Most a patron a hibás vagy a nyomtató?
"8 ezerért 2 patront"
Ne is vegyél. Ennyi pénzért új nyomtatót kapsz, ami négy patronos legalább, tehát színenként tudod cserélni. Az "egybe színes" patron hátránya, ha a három szín közül az egyik kifogy, akkor az már kuka, hiába van tele a többi...
És tényleg kapsz ennyi pénzért már nyomtatót.
Ha új nyomtatót akarsz akkor Epsont vegyél mert azok jó nyomtatók és a többségébe színenként tudsz bele patront venni akár 1-2 ezerért ami nem sok érte.
Lehet beszáradt a patron de ha meg akarsz győződni róla vedd ki a patront ott az alján ami van fém azt húzd végig egy papírlapon ahol a festék kijön így ha végighúzod és elég tömény cuccot hagy maga után ahol láthatod a 3 színt akkor tuti hogy nem patron hiba. Persze az is lehet hogy az érzékelő lappal van gond ott fogsz egy papírzsepid picit leöntöd alkohollal akár arcszesszel végig tisztítód hogy a zsírók meg egyéb szennyeződések le jöjjenek majd száraz zsepivel végig törlöd és vissza teszed. Az alját ahol a festék jön azt is töröld le ha átment a "vizsgán" amit korábban írtam. Ha ezek így rendben vannak lehet a nyomtatóba ment el a patron érzékelő, és nagyon már nem érdemes a szerelésre költeni sem mert tényleg újat kapsz érte. Én azt mondom hogy olyan 10-12 ezerért amiket látsz nyomtatókat érdemes megvenni.
Azért próbáld ezt meg:
Ablaktisztítót cseppentesz egy papírzsepire és annak érinted a nyomtatófejet a patronon.(Csak a nyomtató "fuvókáit")
Párszor nekiérinted és megjelenik a tinta, amennyiben beszáradt.Ha már megindult a tinta, akkor a száraz papírzsepinek érinted és szárazra itatod.Mehet vissza a nyomtatóba!
Esetleg töltheted is a patronokat, hogy ne kelljen először újat venned!
Azt meg lehet úgy oldani, hogy veszel egy utántöltő tintát és egy apró lyukat fúrsz a patron tetejére.Injekciós tűvel töltesz bele megfelelő mennyiségű tintát és leragasztod a lyukat légmentesen.
Ezzel kb 4-5 ször lehet tölteni.
27 ml-es tinta volt feketében kb 600.-, ami nekem a canonba 2-3 töltésre elég.
Egy 13ml patron meg 6000.- fölött van már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!