Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » 5.1 hangfal egyik hangszórója...

5.1 hangfal egyik hangszórója csak nagyon halkan szól. Mi lehet a baja?

Figyelt kérdés

hello!

Az lenne a kérdésem,hogy mi lehet a baja a hangfalszettemnek? Eddig működött rendesen,mozgatva,átkötözgetve nem volt egy kábel sem benne de úgy 1,5 napja vettem észre,hogy az egyik front hangfal csak nagyon halkan szól. Hangfalnak,kábelnek nincs baja mert már cserélgettem a másik front hangszóróval és annak kábelével. Tehát a front csatorna másik hangfala tökéletesen működik. Valaki tud erre megoldást? Válaszokat előre is köszönöm!

2012. máj. 23. 17:13
 1/7 YourDestiny ***** válasza:
Valószínűleg az erősítőben adta meg magát valami. Valamilyen Genius? Ott szokott ilyen probléma lenni. Esetleg nincs olyan funkció, hogy külön lehet állítani a hangfalak hangerejét?
2012. máj. 23. 19:08
 2/7 A kérdező kommentje:

igen,Genius. Nem lehet külön állítgatni a hangerőt.

Olyanról meg nem tudok ami esetleg sunyi módon a windows ban egy csatornát lehalkítana. Akkor bepróbálkozom holnap egy szerelőnél. Ez még a békeidőbeli masszív genius hangfal. sajnálnám ha végleg megadná magát.

2012. máj. 23. 21:41
 3/7 YourDestiny ***** válasza:
A régebbi 5.1-es Géniusoknál jellemző volt, hogy "elment" valahonnan a hang. Főleg az 5000 és 5005-ös szériánál, de az 5500-asnál is voltak problémák. A 6000-res már jó lett, állítólag az 5100-as szett is jól sikerült, de ez utóbbival nincs személyes tapasztalatom.
2012. máj. 24. 01:16
 4/7 A kérdező kommentje:
5005 -ös amúgy. Akkor ez már meghaladja az én elektornikai ismereteimet. :) úgyhogy keresek szerelőt.még bíztam benne hogy mondjuk csak a poti szart be ,vagy valami alap dolog amit házliag kicseréltem volna. de már máshonnan is azt hallottam hogy 99% hogy az erősítő. ahhoz meg nem értek. köszi a választ! üdv.: Viktor
2012. máj. 24. 07:58
 5/7 YourDestiny ***** válasza:
Nincs mit!
2012. máj. 24. 11:40
 6/7 anonim ***** válasza:

VÉgfokozat ment tönre. Ha már cseréled, akkor a kondikat is cseréld azon a részen. Nem vészes az ára. Csípd el a tda lábát és egyesével így könnyű a kiolvasztás. Használj ónszívót, és ónszívó szalagot is!. ha kell fluxot is!!!

a beforrasztásnál figyelj hogy ne melegítsd túl az alkatérszeket, különösen a végfokot ne.

BEforrasztás után hővezető pasztával fogasd vissza a bordára.

sok sikert.

2013. jan. 23. 01:28
 7/7 A kérdező kommentje:
köszi az infót :) most már azt cserélik. Szép lassan,komótosan. Sajna nekem semmilyen eszközöm nincs a javításokhoz. Ha megveszem akkor már ott vagyok hogy annyi pénzt ráköltöttem mint maga a hangfal. És még nem is értek hozzá :) Először potméter csere volt. Az nem oldotta meg a helyzetet. Most már végfok ic cserén van. Én már azóta vettem újat. Így már nyugodtan megtudom várni mi lesz a javítgatás vége.
2013. febr. 11. 18:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!