Szerintetek melyik korosztály kedvelt szórakozása az RC modellezés?
Szia! Én több évig repülőmodelleztem. Mostanában kicsit hanyagolom, ugyanis a nagy repülős haver külföldre ment. Egyedül még sem az igazi. A "milliomos" gárdával meg nem vagyok a legjobba.
Nekem van egy depron elektromos repcsim, nagyon olcsó, el lehet vele hülyülni, bepakolod kocsiba kimész repülsz visszajössz azt annyi. Van 3 robbanómotoros repcsim is, azok már más kategóriák. Egy trainer repcsi, rengeteget repültem vele, azzal tanultam meg igazán repülni, egy ilyen scale szerű és egy 3D-s. Minden repcsit magam építettem. A trainer 2,5ccm-es, a másikba egy 4ccm kéne kb, mert a 2,5ös motor kicsit kicsi, és 6,5ccm a 3D. Nem a legnagyobbak, de szerintem teljesen megfelel. Van egy 10ccm-es motorom is, meg minden anyag, tervrajz egy újabb 3D építéséhez, de több éve nem álltam neki meglépíteni.
Lényeg a lényeg, az eletromos egyszerű, lehet vele játszani, de általában az igazi gépek szerintem a robbanómotorosok. Kettő nem egy kategória nekem. Ami elektromos felér egy robbanómotorossal ott meg már árban túl is szárnyaltuk azt. És akkor van egy akksink, ami ha lemerül mehetünk haza.
Helikopter az egy sokkal komolyabb rész, persze nem ezekre gondolok, amiket itt linkeltek és nézegetsz, ezek nem az igazi rc kategóriák. Játszani jó, meg ha nem akarsz komoly helis lenni.Persze ha az akarsz, akkor is kell egy ilyen első körben, hogy ne a többszázezrest tört össze.
Nekem csak egy beltéri 3,5 cssatornás kis játék helim van. De ezt néhány játék után meglehet unni. Főleg mivel nincs 4. csatorna. Amiket linkeltek ugyanez a kategória, csak jó kintre is, de szerintem hamar megunható.
Csak azért írom le ezeket, hogy egy kicsit tisztábban láss. Rc autók is elég húzós árban vannak, bár egyszer szeretnék egy benzinest én is beszerezni.
Én most 23 éves vagyok, de a legtöbb repülős ettől a kortól felfelé van és mindenkinek megvan a biztos anyagi háttere. Heliseknek meg méginkább. Sajnos elég drága hobbi, és azért mindig akad olyan amit kellene venni...
Csak kérdezz nyugodtan!
Bocs, nem írtam a kifutóra... Az repülőtől is függ, amikor én elkezdtem haverral több évig egy cserjés-gazos helyen repülőztünk, kézből dobva, ezek 2,5 - 4 - 6,5ccm-es repcsik voltak. Valamelyiken japánpapir borítás, ami leszálláskor sokszor be is szakadt. Akkor ez volt, ezt használtuk.
Mostanában keresek jobb helyet, itt a dombon sokszor le van vágva a fű és viszonylag egyenletes a talaj, kb 10-15 méter elég neki. De ha nincs vágva, akkor ott indulok, ahol az autók mennek, ott le van járva... Inkább az a fontos, hogy olyan helyet találj, ahol nagy szabad légtér van, sokan próbálnak kis helyen repülni és gyakran törés a vége...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!