Erősítő impedancia?
Hú srácok egyre jobbak vagytok :D
Komolyan. Én már elég régen tanultam elektronikát, de még a távoli ködökből is egészen más rémlik fel. Ezért is kérdeztem rá.
Naszóvalkéremszépen. Egy erősítőt ( egyenáramút ) általában nagy bemeneti ellenállás ( ideális esetben végtelen ), és kis kimeneti ellenállás ( ideális esetben nulla) jellemez. Váltakozó áramú ( feszültségű ) esetben ugyanezt impedanciával jellemezzük. Mondjuk az impedancia a frekvenciától függően változik. ( Jellemzően sávközépre adják meg erősítőknél )
Olyan, hogy erősítő impedancia nem létezik. Lehetne beszélni kimeneti impedanciáról, de ehelyett a katalógusok inkább arra koncentrálnak - erősítők esetében - hogy bizonyos kimeneti kötött terhelés esetén mekkora teljesítményt képesek leadni. Ráköthetsz egy hangfrekvenciás végfokra 4,8,16 ohmos hangszórókat is, csak más lesz a leadott teljesítmény ( meg sok más jellemző is pl torzítás )
A kérdező szerintem azt akarta volna megtudni, hogy mekkora terhelést (hangszórót) lehet rákötni erre a végfokozatra - csak rosszul tette fel a kérdést.
Ha tanulmányozta volna STK-439-es áramkör adatlapját akkor azt meg tudta volna, hogy a 8 ohmos terhelés az optimális.
Nem kötözködésképpen írtam amit írtam.
"Ha tanulmányozta volna STK-439-es áramkör adatlapját akkor azt meg tudta volna, hogy a 8 ohmos terhelés az optimális."
Szerintem itt is arról volt szó, csak van aki nem tudja mi az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!