Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Miért szólnak ilyen rosszul a...

Miért szólnak ilyen rosszul a hangfalaim?

Figyelt kérdés

Nemrég vettem 2db 200w-os 8-ohm-os M.N.C hangszórót.Beleraktam őket a három utas hangfalaimba(mert a régi 200w-os mélyhangszóró megadta magát).és most szinte fele annyira se szól jól mint az előző hangszórókkal.Direkt megnéztem hogy nem köttöttem-e be rosszul,de nem.

Ilyenek a hangszórók amiket vettem: [link]

2012. máj. 1. 08:19
 1/5 anonim ***** válasza:

Mert ezt nem lehet csak így összedobálgatni.

A hangszórókhoz méretezni kell a dobozokat, ráadásul a hangváltó se lehet jó ehhez a mélyhangszóróhoz.

Sokkal bonyolultabb téma ez azért ennél. :)

2012. máj. 1. 08:57
 2/5 cipi8 ***** válasza:

Sajnos a hangfal építéshez is kell azért elég nagy tudás is! Hiába vettél akkorát mint az előző és lehet hogy minden fő paraméter egyezik de sok minden figyelembe kell ilyenkor venni a doboz méretét kialakítását a hangváltók keresztezési frekvenciáit, a doboz zárt-e vagy sub csővel rendelkező stb. Bedöglött hangszóró cseréjét érdemes ugyan olyanra cserélni mint az előző volt vagy szinte majdnem megegyezőre. Ha amatőr vagy ebben a témába akkor szaküzletben kell segítséget kérni és elmondani hogy mi a problémád és ők mit javasolnak csere darabként és a hangváltód jó-e az újhoz vagy cserélni kell azt is.

Láttam már régebbi Videoton hangfalat új SAL cuccokkal felszerelve és valami pocsék módon kopogott! Mivel a doboz kicsi volt a hangszórókhoz méretezettekhez képest és a hangszóró is sub ládába volt való.

2012. máj. 1. 13:37
 3/5 dj bence01 válasza:
ez egyszerü. nekem is ugyan ijen van azért nem szól ugy mint a másik mert az bizonyára gyári hangszóró volt.
2012. máj. 2. 16:53
 4/5 A kérdező kommentje:
és magáról az M.N.C hangszóróról mi a véleményetek?
2012. máj. 3. 20:08
 5/5 anonim ***** válasza:
Alsókategória, szól... Kb ennyi.
2012. máj. 3. 23:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!