Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » 3DS vagy PS Vita vagy Wii U +...

3DS vagy PS Vita vagy Wii U + később okosteló vagy PS3 +később Okosteló (mind2 35k ft alatt)?

Figyelt kérdés

2012. máj. 2. 18:49
 1/2 anonim ***** válasza:

Én ezeket elosztanám több különböző részre:

3DS - Vita

Wii U +okosteló - PS3 + okosteló

3DS - Vita

Handheld konzolok, ez világos, mellettük nem érdemes okostelót tartani, mivel játék szempontjából mindegyik gép magasan alázza játékélményben. (A csavar viszont az, hogy a játékok többe kerülnek.)

Vita

Erről annak idején írtam egy másik kérdésben, úgyhogy bekopizom ide is, pár módosítással:

Most jött ki, friss konzol, látni lehet, hogy nem teljesít túl jól az eladásoknál. Ezen remélhetőleg a Sony majd valamit változtat, muszáj lesz, ha nem akarják, hogy óriási bukta legyen a gép. És ez a lehető legjobb lépés nekünk, felhasználók felé, hiszen akkor egy csupa AAA-s (szuperjó) címet fognak nekünk kihozni. Egyik, ami miatt nagyon haragszom rájuk, hogy a PSP-nél ezt egy idő után abbahagyták. Annak idején, mikor arra is jöttek a nagysikerű címek, vitték, mint a cukrot. Lazán elmehetett volna belőle 100 millió, ha azt a supportot tovább élvezhette volna, sőt... Csak aztán utána hagyták forrni a saját levében és inkább a PS3-at tolták. Most hogy az megy (és remélem egy jó ideig menni is fog és nem is lesz még PS4), ideje a Vita-t meglendíteni. No elkanyarodtam a témától, úgyhogy akkor:

Jelen pillanatban a Vita rendelkezik olyan tulajdonságokkal, amely a legalkalmasabbá teszi őt, hogy a hordozható játékok közül kitűnjön a tömegből. Tud olyan grafikát (szerintem lazán jobbat is, lásd: Uncharted: GA), mint az iPhone és a komolyabb tablet-ek, okostelók + vannak neki fizikai gombjai, mint az Xperia Play-nek. Plusz még hátsó tapipad, elülső kamera stb., tehát még annál is több. :)

A konzol elsősorban a hardcore réteget célozza meg, ezért van a brutális hardver és egy rakat irányítási mód meg miegymás. Én bízom benne, hogy egy kis idő múlva tele lesz jobbnál jobb címekkel, olyannal, mint pl. most az Uncharted.

De mivel nekem premier óta megvan, én azt javaslom, hogyha Vita-n gondolkozol, akkor úgy 2-3 hónapot még várj. Egyrészt, mert júniusban lesz egy nagy konferencia, az E3, ahol a Sony tart egy külön előadást, ott majd feltételezhetőleg bejelent egy-két nagyon komoly címet a Vita-ra és azok alapján eldöntheted, hogy tényleg kell-e. A jelenlegi felhozatal alapján én legalábbis ezt mondom. Bitang jó gép, de olyan, mint a borkészítéskor a must: még egy kicsit hagyni kell érni.

3DS

Na, ő viszont már viszonylag megérett és megkapta azt, ami a Vita-nak is kell: árcsökkentés, egy csomó jó játék. A 3DS szerintem viszont inkább a hardcore és a mobiljátékok között foglal helyet: nem is annyira Uncharted, de nem is annyira Angry Birds, hanem a közti állapot. Nagyon jó gép, pláne a 3D-s tudás + a sok jó Nintendo cím (Mario, Zelda stb.), ha buksz ezekre a játékokra, akkor lehet ez a neked való. :)

Jöjjön a másik két csoport:

PS3 + okosteló

Képzeld el a Vita-t és a 3DS-t összegyúrva és ezt felnagyítva: megkaptad a PS3-at. Már lassan öreg róka, ami annyit jelent, hogy MILLIÓNYI remek játék jött ki rá és még van jó pár nagy meglepetés az elkövetkező pár évben, amíg kijön a PS4.

Az online támogatás is egész jó, rengeteg PS3-as játék támogatja a multiplayer-t és egy-kettővel biza óriásit lehet szórakozni.

A konzol ára ráadásul egész jó, tudja a 3D-t, van benne még BR lejátszó is és néhány casual játék is fut rajta. (Néhány? Van belőlük dögivel, csak én inkább hardcore célra használom. :D ) Ott a Move, szintén óriási buli.

Két apró hátrány: érdemes LCD TV-vel nyomni, nem CRT-re van tervezve és nem hordozható, ez is fontos.

Ha mellé veszel egy telót, akkor én azt mondom, hogy (a játékkínálat alapos megnézése után) inkább ebbe fektess be, tehát én ezt javaslom. :)

A Wii U is előreláthatólag cool lesz, de én azt javaslom, hogy ahogy a Vita-nál is, várd meg, hogy hogyan szerepel és egy idő után úgyis le fog esni az ára, aztán addig meg eltolod a PS3-al az időt. :)

2012. máj. 2. 19:44
 2/2 anonim ***** válasza:

Nem olvastam most el az elsőt, röviden:

Ha grafikab.zi vagy és hardcore játékokat akarsz és handled: Vita

Ha nem fontos a grafika, és Zelda meg Pokemon érdekel: 3DS

Ha otthoni konzol kell akkor szintén ez a helyzet, hardcore játékra PS3, Zelda és társaira Wii U.

Azt neked kell eldönteni, hogy asztali vagy kézi konzolt akarsz.

2012. máj. 2. 23:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!