Netet lehet osztani router nélkül?
Figyelt kérdés
Van egy routerem, abból szeretnék egy vezetéket a TV-hez(smart tv).Az Xbox eddig Wi-Fi-n volt. A router legalább 20m-re van a TV-től, meg az Xboxtól és még egy szabad hely van.
A TV-hez akarnék egy vezetéket(most vettem) de akkor már jó lenne az Xbox-ba is egy.Azt lehet, hogy elosztani router nélkül azt a kábelt?
Vagy mit javasoltok?(a kábelen gyorsabb és stabilabb a net)
Vagy nincs vmi párszáz ft-os elosztó, vagy egy alap router, nem kell wi-fi, semmi csak ennyi(a net kb. 6 Mbit/sec-es, tehát nem kell hozzá nagy teljestményű router, szerintem)
Mi a legolcsobb megoldás?
2012. ápr. 3. 21:54
1/5 anonim válasza:
Az eszközök címezése miatt router kell. Vezetéket csak úgy nem lehet osztani.
2/5 Gugu Gabor válasza:
A router mellé tudsz venni egy switchet (pár ezer ft)
Azzal felbővítheted a routereden a portok számát.
3/5 anonim válasza:
Az utolsó válaszoló jól írta, annyival egészítem ki, hogy a switchet-et teheted a TV mellé, és onnan be tudsz csatlakozni a TV-hez, és viheted tovább az XBOX-hoz. A címeket így is a router fogja osztani, abból sohasem kell több. Egy 4 portos switch 2-3 ezer forint.
4/5 A kérdező kommentje:
Szóval azt tudom rakni a TV-hez és nem kell 2d 20m-es vezeték, csak egy 20m-es és 2 0,5-1 méteres?
2012. ápr. 4. 12:11
5/5 anonim válasza:
Igen, ahogy mondod, kell egy 20 m-es, oda teszel egy switch-et (konektor kell a tápegységnek)bedugod az 1-es porba, a 2-es portba egy rövidet a TV-hez, a 3-as porba pedig egy 2m-est az XBOX-hoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!