Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Szines TV készülékekben a PTK...

Szines TV készülékekben a PTK után a lemágnesező tekercsben az impulzus AC, vagy DC -e? Vagyis egyenáramú, vagy váltóáramú impulzussal lehet lemágnesezni a képcsöveket?

Figyelt kérdés
2009. jún. 16. 15:52
 1/6 anonim ***** válasza:
Szia! Válltóáram. A külső lemágnesező is ugy müködik, csak be kell dugni a konnektorba, és kész is. De miért akarod lemágnesezni?
2009. jún. 16. 19:45
 2/6 A kérdező kommentje:

Nem ezt kérdeztem....

1.)A külső lemágnesező hurok is csak akkor teszi homogénné a képmezőt,ha 90 fokkal elforditod és úgy kapcsolod ki.

2.)A PTK (egy speciális termisztor)után mi történik a képcsőre felszerelt lemágnesező hurokban?

3.) A váltakozó áramot elég egy "l"-el irni....

2009. jún. 17. 11:24
 3/6 anonim ***** válasza:

Már bocsi! Nem kioktatást kértem, tudom én is hogy kell irni!

De a kérdésre válaszoltam, ugyanis váltóáram megy a lemágnesező tekercsre. A müködése pedig: A PTK egy hőre növekvő ellenállás. Tehát bekapcsoláskor a kis ellenálláson nagy áram folyik, és az 50Hz lemágnesezi a képcsövet . De mivel kicsi az ellenállása, nagy áram folyikrajta, tehát felmelegszik. Ahogy melegszik, ugy nő az ellenállása, csökken az áram, és szépen lecseng. Olyan minha egy hangvillát odaütnél valamihez. Ez a lemágnesezés nem működik csak kikapcsoláskor, illetve áramtalanításkor, tehát készenlétről NEM! Ezért sokszor takaritás után mikor meg van mozgatva a tv, ki kell teljesen kapcsolni, várni 1/2-1 órát és ugy bekapcsolni. Remélem segitettem és nem kioktatás lesz belőle...

2009. jún. 17. 14:53
 4/6 anonim ***** válasza:
Ja, és mégegy: sose láttam, hallottam még hogy a külső lemágnesezőt 90 fokkal el kell forditani.Ez uj nekem, pedig hidd el egypár tv-t már lemágneseztem, mivel ez a szakmám. Én, és a kollégáim is ugy csináltuk, hogy a képcső közepénél bekapcsoltuk, majd köröző mozdulatokkal folyamaton hátráltunk ugy 1-1.5. méterre,és ott kikapcsoltuk
2009. jún. 17. 14:56
 5/6 A kérdező kommentje:

Próbáld meg elforditani 90 fokkal (a mágneses tér iránya változik meg) és nem kell hátrálni.

A PTK egy félvezető termisztor,pozitiv karakterisztikával.

Hordozható szines készülékekben a sortápfeszültségről egy 100 Ohmon keresztül töltenek egy elkót,amit a készülék hátulján lévő "DEGAUSS" gombbal rásütnek a lemágnesező hurokra.

Na most AC vagy DC?

2009. jún. 17. 17:00
 6/6 anonim ***** válasza:
Na. Már nem azért a fél disznósajtért, de! Először is: küldök Neded szívesen kapcsi rajzot. Kettő: Igaz már 83-ban végeztem el a tv-szerelő iskolát, de mi még ugy tanultuk, hogy ELLENÁLLÁS. Sőt, van NTK is .Ennek pont ellenkező a karakterisztikája.De ha felmész a HORNOS.hu-ra az alkatrészeknél megtalálod...A forgatást kipróbálom, de sztem nincs sok értelme, ugyanis a lemágnesezés lényege nem az elforgatás. Váltakozóáramnál meg amugy is mindegy, mivel másodpercenként ugye 50x változik a máneses tér iránya...
2009. jún. 17. 21:23

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!