LCD tvm van és most lett digitális upcm. A kép furcsán túl éles, túl szaturált. Ötlet?

Figyelt kérdés

Olyan, mintha a Barátok közt menne. :)

Egyszerűen túl éles vagy kontúros nem tudom, kellemetlen így nézni sima filmet.

Min lehetne állítani?

2012. márc. 31. 21:46
 1/6 cipi8 ***** válasza:
Esetleg csökkented a TV kép beállításoknál az Élességet vagy szintén s kép beállításokban a Zajszűrést illetve a Digitális zajszűrést ha olyanod van az kikapcsolod vagy alacsonyabb értére állítod be.
2012. ápr. 1. 03:08
 2/6 anonim ***** válasza:
Kontrasztot sem árt. Először ha van varázsló, akkor inkább azzal próbálkozz, ha nincs, akkor valóban az élességet vedd egy kicsit lejjebb, meg a kontrasztot. Nem nagy wasistdas csak játssz a beállításokkal.
2012. ápr. 1. 10:16
 3/6 A kérdező kommentje:

az élességgel meg a kontraszttal már tegnap szinte minuszban voltam, egy hót homály képnél is túlszaturált.

:)

De a szűrész még nem próbáltam.. na mindjárt

2012. ápr. 1. 19:46
 4/6 anonim ***** válasza:
ÓÓÓÓÓÓÓ várj! Beltéri van vagy a tv-ben kártya? Ha beltéri, akkor mivel van összekötve? Ha Scarttal, akkor próbáld átállítani a beltérit CVBS-ről RGB-re. Val'szeg valahol a videóbeállításokban találod.
2012. ápr. 3. 16:27
 5/6 A kérdező kommentje:
scarttal van összekötve és a mediaboxban a kártya, de a menüjében: vagy rgbt választok vagy "általános" minőségűt, de mindkettőnél ugyanolyan szaturált marad a kép. tvt is állítgattam, de a kép menüben akármelyik képmegjelenítést választom vagy állítok a kontraszton/élességen, nem változik a helyzet :(
2012. ápr. 3. 21:33
 6/6 A kérdező kommentje:
nah, aktív kontrasztot, zajszűrést kivettem film módot normálra tettem, rgb-n vagyok és egész jó lett.éles de nem kellemetlen. köszi a tippeket
2012. ápr. 3. 23:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!