Asus laptop elsötétedik és csak nagyon gyengén látni a képernyőt. Hogy tudom megcsinálni? Szervízbe kell vinni?
Ezexerint nem garanciális már? Nem tudom, mennyiért javítanák, de általában nem szokta megérni javítani. Szándékosan úgy gyártják ezeket, hogy újat kelljen venned, ha tönkremegy. Nekem pl. tavaly ment tönkre a 4 éves monitorom, azóta szervizben van. Közben vettem egy használtat, az szerencsére bírja még. A notebook-ok (laptopoknak hívják őket - tévesen) meg különösen hamar tönkremennek az asztali gépekhez képest, ezért nekem pl. nem is kellene.
"1. Semmilyen előállított termék élettartama nem lehet hosszabb, mint amennyi elfogadható a szükséges 'fogyasztási körforgás' fenntartásához.
Más szavakkal, mindennek el kell romlania megfelelő idő múlva azért, hogy folytatódhasson a gazdaságot működtető pénzügyi körforgás. Ezt a jellemvonást értelmezhetjük tervezett elavulásnak. A tervezett elavulás lényegében a hatékonyság szándékos visszafogása, hogy a szóban forgó termék megfelelően gyorsan tönkremenjen. Ez egyrészt tervezett azáltal, hogy a gyártók beidőzítik termékeik tökremenetelét, gyakran hamarosan a jótállás lejárata utánra, másrészt közvetett módon, ahol a termelésben a profit érdekében kiskapukat használnak olcsó alapanyagok és hanyag tervezés formájában, ami azon nyomban rossz minőségű terméket eredményez, melynél a tönkremenetel csak idő kérdése."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!