Házimozinál ilyenkor mit lehet tenni?
Van egy Samsung HT-TZ315 típusú házimozi rendszerem.
Ha berakok egy vadonatúj,eredeti dvd-t,azt írja ki,hogy "No Disc".
Mit tudnék tenni?
Garancia lejárt,szakszervízben a gatyám is rámenne.
Vigyem el valami maszekhoz,vagy esetleg otthon lehet kezdeni vele valamit?
szinte kizárt, a fej felépítése nem nagyon ad lehetőséget az ilyen szintű porosodásra. Ha esetleg nitrózus gőzöknek ki volt téve, akkor bematulhatott még a lencse, de ez a végeredmény szempontjából ugyanaz (kuka), mivel a komplett fej-szerelvény (ha egyáltalán kapható) kb. a gép árának felét teszi ki.
Hogy annó mennyibe került, az a minőség szempontjából ma már nem jelent szinte semmit, a 100e környéki márkázott vasakban gyakorlatilag ugyanaz a kínai szemét van (esetleg lebutítva!), mint egy noname 25e-es készülékben.
Hát ha semmi sem segít,végülis az se olyan nagy gond,mivel az 1000 wattos teljesítményt így is ki lehet használni,mivel USB-n pendrive-ról is tudok vele filmezni.
Esetleg ha leszedném a külső fém burkolatot,alkoholos ronggyal meg tudnám tisztítani az olvasó fejet?
Alkoholos rongy... nagyon jó, pont az kell neki! De ha igazán hatékony akarsz lenni, akkor egyből csavarhúzóval téped ki a lencsét a tekerccsel együtt, úgy még biztosabb...
(gyk.:
1. az alkohol feloldja a lencse bevonatát, ezzel az egészet megmattítja,
2. a "pamut rongy" optikai cuccokhoz kb. olyan, mint a csiszolóvászon: a pamut-anyag magában is karcol, a belekevert műszál miatt pedig gyakorlatilag felszántja a lencse felületét. )
Értem.
Esetleg van valami ötleted?Én hiszek abba hogy "hátha".:)
A racionális megoldásokat fentebb leírtam.
Ha ezoterikus variációkat keresel, akkor fokhangymás bedörzsölés, ráolvasás, szentelt vízzel történő behintés, ima, buddhista körmenet, jöhet első sorban számításba.
Használd így, vagy vidd szervízbe (~20-30e között fog kérni érte a "mester" és egy-másfél év múlva kipusztul a "felhúzott" lézer).
Értem,köszönöm hogy segítesz.
Igazándiból azért kérdezem,mert apumnak van egy ilyen cuccokat javító barátja,csak nem szeretnék teljesen tudatlanul odamenni.Köszönöm szépen még egyszer a válaszokat:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!