Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » 47"-os LG LED TV élvezhető...

47"-os LG LED TV élvezhető 2-3m-ről? A felbontás miatt, nem lesz zavaró?

Figyelt kérdés
(1080p-s filmeknél, és 3D-s filmeknél, mert ott még feleződik is az 1080p)

2012. márc. 14. 17:44
 1/9 anonim ***** válasza:

Nem.Ilyen méretnél ne ülj 3-4 m en belül-inkább 4 m körül.

2-3 m a 32-96 " tv-k tartománya.

2012. márc. 14. 17:58
 2/9 A kérdező kommentje:

Nagyon zavaró egyébként kb. 2,5-3m-ről?

(Filmeknél akár a 4m is megoldható.De mennyire zavaró mondjuk 3m-ről?pl.Kinectezésnél ennyi a max, amennyire hátra tudok/unk menni, gondolom kibírható?)

Szóval 42"-osra is ez vonatkozik?

2012. márc. 14. 18:32
 3/9 anonim ***** válasza:

42 colos tv-m van, egyszer olyan 2,5 méterről néztem, mert kisszobába voltam (aztán inkább átköltöztem egy nagyobba), nagyon durván közel volt, és szinte szédültem is.

A 47" az még nagyobb, 4 méterre nem ártana lenni (én a 42"-t olyan 3-3,5 méterről nézem).

Kinect-en az a 3 méter az valószínűleg nem pont 3000 mm, lehet még a 4 méter is belefér.

Ha meg nem, akkor a Kinect-et nem lehet mondjuk a tv elé rakni 1 méterrel?

2012. márc. 14. 19:32
 4/9 A kérdező kommentje:

Nem az a baj, hogy nem érzékel, hanem, hogy ülni tudok a faltól 5cm-re, de "ugrálni" nem a kanapétól 5cm-re.

[link]

Itt egy kép, ezen látszanak a dolgok nagyjából.

(Bocsi kicsit olyan, mintha egérrel rajzoltam volna, mert megcsináltam nagyba és után kicsinyítettem le, hogy ráférjen 2 egy képre.)

Nagyon zavaró 3m-ről?

De majd holnap megtudom mérni pontosan a távolságokat.Ezeket csak tippeltem, de nem lehet nagy eltérés.

Még nincs meg a TV, csak szerettem volna nagyot, és eszembejutott, hogy nem lesz-e túl nagy ehhez a távolsághoz.

Amúgy inkább a filmnézés a lényeg, Kinectezni ritkábban szoktunk, azért annyira rossz nem lehet(most egy fél méter körüli képátlójú CRT TV-n szoktunk játszani, a nem Kinectes játékokat meg egy 32" HDReady LCD TV-n, csak ott nincs elég hely Kinectnek.)

Szóval 4m elég filmekhez?

Gondolom még mindig jobb 3m-ről egy FullHD-s 47"-s TV-n Kinectezni, mint egy 50cm-es CRT TV-n ugyanekkora távolságból.

A 4m meg filmnézéshez, Xboxozáshoz, TV-zéshez elég?

2012. márc. 14. 20:49
 5/9 A kérdező kommentje:
2.kép sárga a az a rész, ami a legtávolabb van a TV-től, de még elég messze a kanapétól.
2012. márc. 14. 20:51
 6/9 A kérdező kommentje:

" Az optimális nézési távolság egy 47 colos tévénél Full HD felbontást feltételezve kb. 2 méter lenne (kicsit kevesebb), az LW5500-at viszont, 3D módban, 2,5-3 méterről ajánlott nézni. Ha valaki még innen is látná picit a két fenti jelenséget, az pillanatok alatt meg fogja szokni, zavaró biztosan nem lesz."

geeks.hu

[link]

Akkor nem 3D-be(ahol2x akkora afelbontás, mivel nem feleződik) azt rja, hogy az optimális kevesebb mint 2m-ről

, akkor a Kinectnél is BŐVEN ELÉG a 3m,

meg XBOX-nál, filmnél a 4m, nem?

2012. márc. 14. 21:20
 7/9 anonim ***** válasza:

Nem olvastam el a cikket, de itt az optimális 2 méter valószínűleg arra vonatkozik, hogy ott már nem látszódnak a pixelek.

Attól még hányni fogsz ha pörgős filmet nézel.

Amúgy Kinect közben elég az a 3 méter szerintem, csak ha nem Kinect-ezel akkor ülj hátrébb.

2012. márc. 14. 21:30
 8/9 A kérdező kommentje:
OK, ha nem Kinectezek, akkor amúgy is megvan a 4m.
2012. márc. 14. 21:33
 9/9 A kérdező kommentje:
Lemértem, megvan a 4m, még több is 10centivel.
2012. márc. 15. 14:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!