Monitort, vagy tv-t?

Figyelt kérdés

Mit érdemesebb venni monitort, vagy tv-t? Persze a kérdésből adódik, hogy tv-nézésre kell, ill. konzolhoz, egy kisebb méretű kb 23"-os képernyő.

A kérdésem abból fakad, hogy a tv-k még nagyon drágák, viszont monitort már 60 körül kapnék full hd, vagy a közeli felbontásban tv-tunnerrel. Viszont itt jön a bibi: Mi is az a beépített tv tunner? Mit lehet beledugni? Hogy működik? Simán SCART csatlakozóval megy az egész, vagy közvetlenül a kábelt lehet beledugni?

2009. jún. 6. 23:45
 1/6 anonim válasza:

van olyan is amibe scart megy, de láttam már már olyat hogy a koax-ot is benyelte a monitor.

Viszont ezekre a célokra inkább tv-t ajánlok. Sokkal jobb lesz a szemednek is.

2009. jún. 6. 23:52
 2/6 anonim ***** válasza:
na, ez nagyon nagy hazugság! a monitor sokkal jobb a szemnek, szerinted akkor miért nem a tvre tesznek monitor stekkert, és ugy csatlakozik???????
2009. jún. 7. 00:10
 3/6 A kérdező kommentje:
Szóval? Akkor monitor?? :)
2009. jún. 7. 09:27
 4/6 anonim ***** válasza:
Nem a kerdesre valaszolok de tenyleg a monitor kevesbe karos mint a tv. Egyes regebbi monitorokon fol is van tuntetve hogy "Low Radiation" ami ha jol tudom azt jelenti hogy csokkentett sugarzas.
2009. jún. 7. 11:16
 5/6 anonim ***** válasza:
Szerintem teljesen mindegy mert van egy ugy nevezett electro szmog ami minden elektronikai dologbol jon.en a tv-t valasztanam mert kehet rajta gepezni is meg tv zni is szerintem tok mindegy mind a ketto karos amelyiket akarod
2009. jún. 7. 16:20
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

"na, ez nagyon nagy hazugság! a monitor sokkal jobb a szemnek, szerinted akkor miért nem a tvre tesznek monitor stekkert, és ugy csatlakozik??????"

Ha kíváncsi még a második hozzászóló, akkor elárulom miért.

A televízíós készülékek felbontása meg sem közelíti (általában) a monitorokét, mivel a TV szabvány nem igényel ilyet. Viszont a monitorokban azért fordul elő a beépített tuner mert így egy nagyon jól eladhatő termék jön létre, ami ráadásul viszonylag kis plusz költséggel elérhető.

"Nem a kerdesre valaszolok de tenyleg a monitor kevesbe karos mint a tv. Egyes regebbi monitorokon fol is van tuntetve hogy "Low Radiation" ami ha jol tudom azt jelenti hogy csokkentett sugarzas."

Valóban, a katódsugárcsöves korszekban a káros sugárzás elég magas volt ami a szemet éri a készülék használata során. De mivel esetünkben (szerintem) nem ilyet szeretne vásárolni a kérdező, ezért úgy vélem ez a téma az LCD panelek miatt tárgytalan.

"Szerintem teljesen mindegy mert van egy ugy nevezett electro szmog ami minden elektronikai dologbol jon.en a tv-t valasztanam mert kehet rajta gepezni is meg tv zni is szerintem tok mindegy mind a ketto karos amelyiket akarod"

Az elektroszmog az elektrománeses sugárzás. Minél kisebb elektromágneses mező jön létre egy készülék használata során, annál jobb. Nos, a katódsugárcsöves készülékek a maga nemében szogágyúk voltak ilyen szempontból. Ez az LCD képernyőknél elenyésző. Minél kisebb áramok folynak, az indukció anál kisebb. Nem tesz különbséget hogy TV vagy PC megjelenítő.

Ha pedig az én véleményemre vagy kíváncsi, azt javaslom, egy PC monitort vegyél, de ne tunerrel. Az ára kb annyival több, mintha a gépbe vennél egy tuner kártyát. Az egybeépített változatnál kizárólag TV nézésre tudod használni, de ha külön van a tuner, akkor a géppel tudsz rögzíteni műsorokat. Esetleg ha bekrepál a tuner akkor a csere lehetősége szerinted melyik esetben a jobb?

Nekem egy 22"-es LCD van, a gépben egy Pinapple tuner. Be lehet állítani, hogy a háttérben vegye fel a filmet mint régen a videók. A monitor és tuner egyben cuccnál ez nincs.

2009. jún. 9. 09:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!