Hogyan lehet megjavítani a monitort?
Imhol a lépések:
1. Elektronika megtanul ( mondjuk középsuliban, de lehet önképzéssel is )
2. Kapcsolási rajz beszerez.
3. Kapcsolási rajz analizál.
4. Megfelelő alkatrészek cseréje a monitorban.
A válasz írója 77%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: tegnapelőtt 14:00
Hallod haver, középsuliban nem tanítanak ilyet. Informatikából 4esre érettségiztem:D Am azért írtam ki a kérdést hátha vki tudja h melyik részével van a baj:D
4esre érettségiztél infóból "haver" ? :D
Lehet, hogy turbo pascal-ban nagy király vagy ( muhaha ) de ez amint jelek is mutatják a diódák és ICk császára nem a te személyedben valósul meg! :D
Nagyon távoli emlékeim szerint volt egy tantárgyam ( igaz én nem infóra jártam ) amit úgy hívtak: elektronikus áramkörök. Na ott tanultam jó kupac áramkörkapcsolást, mert mindenféle elemet, sőt még egy kevés TVés cucc is volt. Ahhoz, hogy megjavíts egy ilyen ketyerét kell egy kapcsolási rajz vagy ha nincs akkor kis tapasztalat és áramkör ismeret. Mivel láthatólag te egyiknek sem vagy birtokában esélyed nem sok van. Egyébként 4es érettségid dacára még a kérdést sem tudtad pontosan megfogalmazni. Milyen monitor, típus, stb? Viszont, hogy pozitívat is írjak rólad te 4es érettségis az igyekezeted dicséretes. Tanácsom csak egy van: ha berhelni támad kedved akkor húzd ki a konnektorból a cuccot és úgy szedd szét, a nagyfeszülségű résztől pedig még kihúzott állapotban is óvakodj. Mivel 4es érettségiddel nagyon alapos leírást adtál mint említettem volt, javaslom kezd a fényerő szabályozó potméterkkel az ellenőrzést, ezek valószínűleg az előlapon vannak ( peresze csak ha régi CRT monitorról van szó, mert ugya nagyon pontos leírást adtál te 4es érettségis :DDD )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!