Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Autós rádiót lehet 220v ról...

Autós rádiót lehet 220v ról működtetni?

Figyelt kérdés
mennyibe kerülne egy erősítő hozzá?
2009. jún. 6. 22:53
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

lehet 230 voltról üzemeltetni igen. egy transzformátor kell hozzá.

erősítő. MilyeN?

2009. jún. 7. 00:21
 2/11 anonim válasza:
Természetesen. Egy 230/12 V DC tápegység kell hozzá. Kisebb hangerőhöz egy 1,5-2 A -es elég
2009. jún. 7. 09:28
 3/11 anonim ***** válasza:
Ha van egy PC tápegységed, az tökéletesen jó ilyen célra. Nekem 4 éve megy a műhelyben.
2009. jún. 8. 00:42
 4/11 anonim ***** válasza:
A PC tápegység egy megoldás, de minek erősítő? Az autórádióknak általában van már egyenesen hangszórókimenetük 2 vagy 4 db hangszóróra/hangfalra - tehát nem szükséges erősítő!
2009. jún. 8. 07:29
 5/11 anonim ***** válasza:
Különben is egy általános erősítőre amúgy is elég macerás rákötni az autórádió kimenetét úgy hogy az ne torzítson.
2009. jún. 8. 07:31
 6/11 anonim ***** válasza:
23%

erősítő torzít? csak hozzáértés kérdése

-lehet nem kap elég áramot a végfok (pufferkondi szar vagy kevés)

-eltolódhatott a munkapont

-előfoknál is elcsúszhat

-vagy meghalt valami kiskondi valahol

2009. jún. 8. 13:10
 7/11 anonim ***** válasza:

@13:10:

Az autórádiónak az erőkimenetét (ahová a hangszórót kötnéd) próbáld meg egyenest a végfok bemenetére kötni! Ha így minden nélkül csöppet sem fog torzítani Te vagy a Jani! Mert az autórádióból a hangszórókimenet is egy végfokkimenet. Na most próbálj meg simán összekötni végfokkimenetet 0,75V végfokbemenettel úgy hogy ne torzítson! S ha majd lesz tapasztalatod a témában, később, majd akkor szólj hozzá - nem csak azért hogy hozzászólj. - Remélem legalább 50%-ra megértetted mire gondolok válaszoló! Addig ne kritizálj s ne mondj ellent amíg nem vagy otthon a témában, mert ha a kérdezőnek így "hülye" választ adsz (mert nem értesz hozzá) sok mindenét tönkre tehetsz. Tehát: ha nem tudom a választ: HALLGATOK! , OK?!

2009. jún. 8. 23:32
 8/11 anonim ***** válasza:

a kérdező nem kérdezett ilyet hogy torzít, ezt te írtad!

másrészt meg nem kókányolni kell, hogy csak így rákötsz azt kész, nem is csoda hogy torzít!!

ha annyira faszagyerek vagy a témában akkor nem itt okoskodnál hanem nekiesnél a rádiódnak egy oszciolloszkóppal, keresni hogy miért is és hol megy el az erősítőd.

másrészt nem akartam már kommentálni de erősítőhöz pc trafó? egyáltalán tudjátok hogy az hogy működik??????

hogy hogyan "szaggatja" az áramot meg milyen jelalakot ad ki stb..

neked kellene utánanézni, nem pedig csak rákötni ide meg oda..

2009. jún. 9. 22:40
 9/11 anonim ***** válasza:

@22:40:

Egy szóval sem mondtam, hogy erősítőhöz trafó, ha képes lennél nem is olvasni, de legalább kibetűzni amit írunk, magad is rájöttél volna hogy a pc trafót autórádióhoz ajánlottuk, melyre erősítő nélkül - egyenesen hangszórók vannak kötve. Előbb olvasni tanulj, majd úgy kritizálj! Különben "faszagyerek" vagyok a témában - ebből élek kb. 20 éve!!!

2009. jún. 10. 00:53
 10/11 anonim ***** válasza:
ha 20 éve ilyennel foglalkozol akkor elég szégyen tudásod van.. vagy leragadtál a 20 évvel ezelőtti technikánál.. :)
2009. jún. 10. 01:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!