Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Ez valami vicc? A CD lemezek...

Ez valami vicc? A CD lemezek hangja így leírva?

Figyelt kérdés

Egy digitális dolog, vagy lejátsza minél kevesebb hibás bittel vagy nem, vagy jó vagy nem erre itt ez a cikk, a vége felé úgy le van írva mintha valami erősítő hangját festenék le:

[link]

Ez most komoly? vagy én vagyok elmaradva?

2012. febr. 20. 19:06
 1/7 anonim ***** válasza:

"az író fenyőfa lapon állt (jóval hallgathatóbb lett a hang, mintha csak a padlóra tettem), a kábelek Eichmann topperen nyugodtak"

"hogy érdemes lenne kipróbálni az író alatt egy tönkölybúza párnát. Hát, köszönöm, nekem bejött"

Az ilyen szinten bekattant hifistákkal ne foglalkozz. Még a vezetékeket is alátétekre rakja...

Ha ugyan régi, de élvezetes és realista hif sajtót akarsz olvasni, akkor keresd a régi Hifi Magazint, jópár éve kiadták cd-n.

2012. febr. 20. 21:19
 2/7 anonim ***** válasza:
A kérdés szerintem sokkal inkább technikai jellegű, és arra vonatkozik, hogy a lemezre kiírt digitális adat hogyan szólhat más-más lemezeken eltérően, hisz a kiírt adat (pitek, nullák-egyek) nem lehetnek különbözőek. Ergo lejátszáskor minden lemezről ugyanannak az adatfolyamnak kell jönnie a lemezről, a D/A konvertálást pedig feltételezhetően ugyanaz az eszköz végzi minden lemez esetében.
2012. febr. 20. 22:39
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszi, utána nézek ennek a hifimagazinnak, mert amit ezen az oldalon irnak az olyan mintha egy paródia lenne a hifisekről. Egy másik cikkben meg fejtegeti hogy a 100Ft körüli kategóriában nem lehet igazán jó lemezjátszóelőfokot/rcaa-t venni, de ez semmi tényleg a kábel alá rakott alétét és a tönkönypárna a cd iró aláboz képest. :)
2012. febr. 20. 22:45
 4/7 anonim válasza:
Hallható ezeknek a dolgoknak a betartása, kérdés ki hallja és ki nem, na meg ugye ehhez kell egy olyan rendszer is amin hallani lehet. A lényeg a zenei lemezek irásánál a sebességben rejlik, na meg ugye a lemezen. HA veszel MAM lemezeket és egy jó irót( Régebbi Yamaha, vagy Plextor) akkor fogod és 2x sebességgel megírod a lemezt. Minél lassabban írod annál jobb lesz, mert pontosabb az írás, nem csak átrohan rajta az író. Ezért kell a jó iró ami tud 2x vagy 4x sebességgel irni.
2012. febr. 21. 07:16
 5/7 anonim ***** válasza:

"amit ezen az oldalon irnak az olyan mintha egy paródia lenne a hifisekről."

Nem, halálkomolyan gondolják. Van kábelbuzeráns ismerősőm, meg olyan aki zenehallgatás előtt órákig bemelegíti a cuccot :) És sose felejtem azt a magyarázatkavalkádot, mikor vaktesztben jobbnak találták a 30 Ft-s sima átjátszót a spéci kábeleiknél :)

2012. febr. 21. 19:04
 6/7 anonim ***** válasza:

"Egy minimális pluszt vittem a dologba, nevezetesen az író fenyőfa lapon állt (jóval hallgathatóbb lett a hang, mintha csak a padlóra tettem), a kábelek Eichmann topperen nyugodtak, és mind az írót, mind a lemezeket (az eredetit és az írandót egyaránt) Artkustic Audio Animatorral kezeltem."

Ezen jót röhögtem.

Eléggé mindegy, mire másolsz digitális tartalmat, épp az a lényege, hogy végtelen számban, minőségromlás nélkül másolható.

A CD írás azért macerás, mert a nagyobb írási sebességen megnő a bithibák száma. Erre alapvetően három megoldás van:

A CD írásában alapvetően benne van egy brutálisan erős, hibajavító kód, ami a karcok, bithibák, hasonlók ellen véd. Így, ha a hardver elég gyorsan számol ahhoz, hogy olvasás közben a redundáns bitek segítségével kiküszöbölje a bithibákat, akkor nincs gond. Régi lejátszók hátrányban.

Lehet használni a Verifyt írás után, ami ellenőrzi, hogy a kiírt anyag tényleg az-e, ami a gépen volt. Ha rossz, eldobod a lemezt.

Lehet írni lassan, mert a sebesség csökkentésével a bithibák is csökkennek.

Bónusz: nem mindegy az sem, milyen lemezre írsz, mert más a fényvisszaverésük, és esetleg túl sok fényt nyelnek el. Régi hifik ezért nem játsszák le az újraírható CD-ket. Új olvasó előnyben, azzal semmi ilyen gebasz nincs.

Végül még annyit: az, hogy egy másolt digitális adathordozón a "hangok legteteje minden tartományban hiányzik", nettó baromság. A hibák sztohasztikusak, vagyis véletlenszerűek. Ha minden fent említett feature-rel együtt is marad benne gubanc, az véletlenszerű kattanásokban és sistergésekben fog átjönni.

Aki más hibát is tapasztal, az vagy beképzeli, vagy valami alapvető felhasználói hibát ejt...

2012. febr. 21. 21:53
 7/7 A kérdező kommentje:

"Végül még annyit: az, hogy egy másolt digitális adathordozón a "hangok legteteje minden tartományban hiányzik", nettó baromság. A hibák sztohasztikusak, vagyis véletlenszerűek. Ha minden fent említett feature-rel együtt is marad benne gubanc, az véletlenszerű kattanásokban és sistergésekben fog átjönni. "

Ezzel én is egyetértek, azért tartom nevetségesnek ezt amikoet írnak, hogy CD-nként melyiknek milyen lágy részletező, de stb. stb. hangja van, mert cd-nél vagy jól szól van nem, ott nincs ilyen mint erősítőnél stb.. vagy sok a javítatlan bithiba vagy kevés...

Hogy lehet ilyen marhaságokat leírni...

2012. febr. 21. 22:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!