Ez valami vicc? A CD lemezek hangja így leírva?
Egy digitális dolog, vagy lejátsza minél kevesebb hibás bittel vagy nem, vagy jó vagy nem erre itt ez a cikk, a vége felé úgy le van írva mintha valami erősítő hangját festenék le:
Ez most komoly? vagy én vagyok elmaradva?
"az író fenyőfa lapon állt (jóval hallgathatóbb lett a hang, mintha csak a padlóra tettem), a kábelek Eichmann topperen nyugodtak"
"hogy érdemes lenne kipróbálni az író alatt egy tönkölybúza párnát. Hát, köszönöm, nekem bejött"
Az ilyen szinten bekattant hifistákkal ne foglalkozz. Még a vezetékeket is alátétekre rakja...
Ha ugyan régi, de élvezetes és realista hif sajtót akarsz olvasni, akkor keresd a régi Hifi Magazint, jópár éve kiadták cd-n.
"amit ezen az oldalon irnak az olyan mintha egy paródia lenne a hifisekről."
Nem, halálkomolyan gondolják. Van kábelbuzeráns ismerősőm, meg olyan aki zenehallgatás előtt órákig bemelegíti a cuccot :) És sose felejtem azt a magyarázatkavalkádot, mikor vaktesztben jobbnak találták a 30 Ft-s sima átjátszót a spéci kábeleiknél :)
"Egy minimális pluszt vittem a dologba, nevezetesen az író fenyőfa lapon állt (jóval hallgathatóbb lett a hang, mintha csak a padlóra tettem), a kábelek Eichmann topperen nyugodtak, és mind az írót, mind a lemezeket (az eredetit és az írandót egyaránt) Artkustic Audio Animatorral kezeltem."
Ezen jót röhögtem.
Eléggé mindegy, mire másolsz digitális tartalmat, épp az a lényege, hogy végtelen számban, minőségromlás nélkül másolható.
A CD írás azért macerás, mert a nagyobb írási sebességen megnő a bithibák száma. Erre alapvetően három megoldás van:
A CD írásában alapvetően benne van egy brutálisan erős, hibajavító kód, ami a karcok, bithibák, hasonlók ellen véd. Így, ha a hardver elég gyorsan számol ahhoz, hogy olvasás közben a redundáns bitek segítségével kiküszöbölje a bithibákat, akkor nincs gond. Régi lejátszók hátrányban.
Lehet használni a Verifyt írás után, ami ellenőrzi, hogy a kiírt anyag tényleg az-e, ami a gépen volt. Ha rossz, eldobod a lemezt.
Lehet írni lassan, mert a sebesség csökkentésével a bithibák is csökkennek.
Bónusz: nem mindegy az sem, milyen lemezre írsz, mert más a fényvisszaverésük, és esetleg túl sok fényt nyelnek el. Régi hifik ezért nem játsszák le az újraírható CD-ket. Új olvasó előnyben, azzal semmi ilyen gebasz nincs.
Végül még annyit: az, hogy egy másolt digitális adathordozón a "hangok legteteje minden tartományban hiányzik", nettó baromság. A hibák sztohasztikusak, vagyis véletlenszerűek. Ha minden fent említett feature-rel együtt is marad benne gubanc, az véletlenszerű kattanásokban és sistergésekben fog átjönni.
Aki más hibát is tapasztal, az vagy beképzeli, vagy valami alapvető felhasználói hibát ejt...
"Végül még annyit: az, hogy egy másolt digitális adathordozón a "hangok legteteje minden tartományban hiányzik", nettó baromság. A hibák sztohasztikusak, vagyis véletlenszerűek. Ha minden fent említett feature-rel együtt is marad benne gubanc, az véletlenszerű kattanásokban és sistergésekben fog átjönni. "
Ezzel én is egyetértek, azért tartom nevetségesnek ezt amikoet írnak, hogy CD-nként melyiknek milyen lágy részletező, de stb. stb. hangja van, mert cd-nél vagy jól szól van nem, ott nincs ilyen mint erősítőnél stb.. vagy sok a javítatlan bithiba vagy kevés...
Hogy lehet ilyen marhaságokat leírni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!