Ezt hogyan lehet megoldani (hangosítás)?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Nem régiben szereztem be egy új hangrendszert. Áll 2végfokból és 6 hangfalból. Volt már egy pár bulim vele, de most az utolsón jól meg hajtottuk. És észre vettem hogy a végfokok elkezdenek clip-pelni. Inkább a toppok végfoka, de a mélyé is. Most ezzel semmi bajom nincsen, mert és vissza veszek a keverőn (monster) potin. De amikor más játszik vele erő szeretettel nem figyelnek oda rá. Hogy ne villogjon. Ezt a dolgot hogy lehetne kiküszöbölni?

Én itt olvastam a limiterröl. Hogy az kellene.

Nem egy csúcs kategóriás rendszer. Mit ajánlanátok ez ellen hogy ezt a villogást ki lehessen küszöbölni.

2012. febr. 8. 21:17
 1/2 anonim ***** válasza:

Én túlzottan nem értek hozzá,de igen,nagy hangerőnél limiterre van szükség,főleg ha a keverő gyengébb márkájú és a db kijelzője nem teljesen megbízható.

+ egy EQ szabályzót is be lehet szerezni hozzá,aminek segítségével ugyebár be lehet lőni a potikat 12 órás állásba,hogy egy-két analfa ne csavarja őket a tartomány torzulásig...

VAGY a húzósabb megoldás:

értesd meg a többi kollegával a "lehetetlent" :D :)

2012. febr. 9. 09:43
 2/2 anonim ***** válasza:
Limiter a megoldás! Ott beállítod a maximális jelszintet és hiába adnak rá többet, nem lesz erősebb a jel. Viszont a torz jelet ez sem védi ki. Tehát hangerő marad, de torz lesz, ami hangszóró halál. És egy gagyibb keverőn eq-zással könnyen torzításba vihető a jel. (egy Pioneer keverőn minden eq felttekerve és akkor se torz) A limiterkeet kompresszorral építik egybe, tehát kompresszor limiterrel néven keresd. Ha jól állítod be akkor azért nagy valószínűséggel megvédi a rendszered!
2012. febr. 9. 09:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!