Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Régi típusú (képcsöves), vagy...

Rowena kérdése:

Régi típusú (képcsöves), vagy LCD, ill. plazma TV-t vegyek?

Figyelt kérdés

Úgy hallottam, hogy az LCD, és Plazma TV-ket nem tudják, vagy csak nagyon drágán tudják javítani. Ezért javasolták, hogy régi fajta (képcsöves-diódás) TV-t vegyek, mert annak javíttatását olcsóbban megúszom. Mi a véleményetek?

És vajon az új fajta TV-k vannak olyan strapabírók, mint a régi, óriási TV-k? És mi alapján válasszak?

2012. jan. 27. 20:08
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

"A régebbi "hagyományos" tv.-k és monitorok képcsövei eléggé sok káros sugárzást bocsátottak ki"

Igen, a 70-es években. Manapság ha a fejed napi 24 órában a képernyőhöz nyomod, akkor sem lesz semmi bajod, azok a technológiák már elmúltak. :DD

De nem akarok senkit a CRT-re rábeszélni, állítólag a LED-esek tényleg elég jók.

2012. jan. 27. 21:49
 12/17 anonim ***** válasza:
67%

Képcsöves TV-t ma már nem érdemes venni.

Olcsóbb plazmákkal sok a gond, a jobbak meg megfizethetetlenek az átlag vásárló számára.

Tehát marad az LCD TV.

Viszont többen írták a válaszok között:

"ledest vagy lcd-t", "LCD vagy LED".

Nincs LED TV, amit itt mindenki és a boltok is LED TV-ként emlegetnek, az valójában LCD TV. Annyi a különbség a hagyományos LCD TV-khez képest, hogy a háttérvilágításhoz nem fénycsövet (CCFL) hanem LED-et használnak és ezzel jobb kontrasztot és kisebb fogyasztást érnek el, de a technológia alapvetően ugyanaz.

2012. jan. 27. 22:41
 13/17 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm az eddigi válaszokat.
2012. jan. 29. 10:12
 14/17 anonim ***** válasza:

"Nincs LED TV"

De van, csak megfizethetetlen. :D

Valóban csak a háttérvilágítás különbözik, és ledesként próbálják meg eladni.

Egyébként a CRT-k hibáira visszatérve: rengeteg olyan TV-vel és monitorral találkoztam, ahol vagy fűtőszál, vagy elektronágyú probléma miatt ment ki az egyik szín (leggyakrabban a zöld), vagy egyszerűen leszakadt az árnyékmaszk, és foltos lett a kép. Ezek közül egyik problémát se lehet orvosolni, csak cserével.

2012. jan. 29. 14:33
 15/17 anonim ***** válasza:
LED TV nincs, OLED TV van és az az ami egyenlőre tényleg nem a megfizethető kategóráiban van.
2012. jan. 29. 16:24
 16/17 LinuxPower ***** válasza:

LCD a legjobb ezek közül.

Bár az sem tökéletes, ugyanis ott a „halott pixel” jelenség, ami bár szerintem nem nagyon zavaró, meg amúgy is a legtöbb esetben maguktól eltűnnek ezek a „halott pixelek”, ettől függetlenül ilyen is létezik. :)

Nekem pl. a monitoromnál volt 4 halott pixel, aztán 1 hét múlva már a nyomukat se láttam...

2012. jan. 29. 20:48
 17/17 homo ludensz ***** válasza:
01.27. 21.49. Nem kell a 70-es évek technológiájáig visszamenni volt szerencsém sok hagyományos képcsővel működő tv.-t és legalább annyi műholdvevő beltérit mértem ki az elmúlt évek során. Odadughatod az arcod nincs megtiltva de én nem javasolnám. Mikor alkalmam nyílt rá LCD monitorra cseréltem és az előtt ülök. Most nem használok beltérit tehát értelemszerűen összepakoltam és elraktam.
2012. jan. 30. 12:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!