Régi típusú (képcsöves), vagy LCD, ill. plazma TV-t vegyek?
Úgy hallottam, hogy az LCD, és Plazma TV-ket nem tudják, vagy csak nagyon drágán tudják javítani. Ezért javasolták, hogy régi fajta (képcsöves-diódás) TV-t vegyek, mert annak javíttatását olcsóbban megúszom. Mi a véleményetek?
És vajon az új fajta TV-k vannak olyan strapabírók, mint a régi, óriási TV-k? És mi alapján válasszak?
"A régebbi "hagyományos" tv.-k és monitorok képcsövei eléggé sok káros sugárzást bocsátottak ki"
Igen, a 70-es években. Manapság ha a fejed napi 24 órában a képernyőhöz nyomod, akkor sem lesz semmi bajod, azok a technológiák már elmúltak. :DD
De nem akarok senkit a CRT-re rábeszélni, állítólag a LED-esek tényleg elég jók.
Képcsöves TV-t ma már nem érdemes venni.
Olcsóbb plazmákkal sok a gond, a jobbak meg megfizethetetlenek az átlag vásárló számára.
Tehát marad az LCD TV.
Viszont többen írták a válaszok között:
"ledest vagy lcd-t", "LCD vagy LED".
Nincs LED TV, amit itt mindenki és a boltok is LED TV-ként emlegetnek, az valójában LCD TV. Annyi a különbség a hagyományos LCD TV-khez képest, hogy a háttérvilágításhoz nem fénycsövet (CCFL) hanem LED-et használnak és ezzel jobb kontrasztot és kisebb fogyasztást érnek el, de a technológia alapvetően ugyanaz.
"Nincs LED TV"
De van, csak megfizethetetlen. :D
Valóban csak a háttérvilágítás különbözik, és ledesként próbálják meg eladni.
Egyébként a CRT-k hibáira visszatérve: rengeteg olyan TV-vel és monitorral találkoztam, ahol vagy fűtőszál, vagy elektronágyú probléma miatt ment ki az egyik szín (leggyakrabban a zöld), vagy egyszerűen leszakadt az árnyékmaszk, és foltos lett a kép. Ezek közül egyik problémát se lehet orvosolni, csak cserével.
LCD a legjobb ezek közül.
Bár az sem tökéletes, ugyanis ott a „halott pixel” jelenség, ami bár szerintem nem nagyon zavaró, meg amúgy is a legtöbb esetben maguktól eltűnnek ezek a „halott pixelek”, ettől függetlenül ilyen is létezik. :)
Nekem pl. a monitoromnál volt 4 halott pixel, aztán 1 hét múlva már a nyomukat se láttam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!