Mit jelent az, hogy a fényképezőgép objektíve USM-ses? (remélem jól írtam) Ha jól tudom Canon tükrösöknél van ilyen.
Figyelt kérdés
2009. máj. 28. 08:05
1/6 anonim válasza:
USM=ultra-sonic motor
Ultraszonikus motort használ fókuszáláshoz, ami gyorsabb, halkabb fókuszálást eredményez, a hagyományos fókuszálással szemben. :)
Ugyan ez Pentaxnál HSM(hyper-sonic motor) vagy SDM (Supersonic Drive Motor), Nikonnál SWM (Silent Wave Motor)
2/6 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszodat! És a micro változata miben micro? Azt meg tudod nekem mondani?
2009. máj. 28. 08:23
3/6 anonim válasza:
Igen. A ebből az USM-ből két változat van. Ring-es, és micro. Kicsit más elven működik. Ha nembaj, a pontos működési elvet nem írom le, mert én is csak félig-meddig tudom. :)
A micro USM gyártása olcsóbb mint a ringesé, viszont ez jár pár hátránnyal. Pl ringes megoldásnál manuálisan is állíthatsz a fókuszon AF állásban. Ugyan ez a micronál már nem működik sajnos. Továbbá a micros kicsit hangosabb mint a ringes, bár még így is halkabb némileg mint egy sima fókusz. :)
4/6 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszodat! Próbáltam rákeresni a neten, de nem találtam, és jól tettem, hogy rákérdeztem, legalább találtam egy szakértőt. Köszönöm :)
2009. máj. 28. 08:35
5/6 anonim válasza:
Még kiegészíteném az Olympus-féle SWD-vel (supersonic wave drive), ami ugyanez. A lényege, hogy úgy ér el elmozdulást, hogy rezgésekkel aprókat tol egy gyűrűn. Ha láttál olyat, hogy pl. villanyborotva vagy mobil rezgés közben kúszik egy vízszintes felületen, na az hasonló elven mozog. Persze az objektívekben piezokristály rezeg és nem szinuszos a gerjesztés, hanem fűrészjel.
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen Neked is a kiegészítést :)
2009. máj. 28. 14:57
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!