Van egy Xbox 360-am és néztem a 3D-s TV-ket, de mindenhol (mások kérdésire a válaszokban) azt írják, hogy az Xbox nem tudja kihasználni a 3D-t. Akkor ez hogy van?
http://www.youtube.com/watch?v=TtKIiMVwtY4
Ez valami LG Cinema 3D Tv bemutató, vagy mi.
2:54-nél van egy jelenet, ahol a csaj 3D-ben játszik Kinecttel.(Rajta van a szemüveg, meg a TV-n is látszik, hogy olyan elmosódott, mint 3D-nél.
Akkor ez hogy van?
Az, hogy rá van írva a hátuljára kb azt jelenti, amit már előtted egyik válaszoló mondott.
Azok meg csak hírek voltak, hogy megkapja a 3D-t, nem tényleges bejelentés vagy bármi.
Innen ez a lényeg:
"Már akad pár Xbox 360 játék mely tartalmaz 3D támogatást, beleértve a Crytekes Crysis 2-t és a Treyarch féle Call of Duty: Black Ops-ot, de az Xbox 360 így is el van maradva a PlayStation 3-tól, nem képes olyan szintű 3D-re mint a Sony masinája, aminek az egyik alapja a kisebb sávszélességű HDMI csatlakozó. Egyszerűen nem tud kitolni HDMI 1.4-es térhatású 3D-t 1280x1470-es felbontáson (amiben tulajdonképpen ott van a két 720p-s kép). Ehelyett az Xbox 360 külön lerenderel két képet és besuvasztja őket egy 720-as framebufferbe. Így működik a Gears 3 technológiája is. Emiatt persze adni kell a felbontásból és néhány helyen kicsit kockásabb is lesz a cucc, de nem feltűnően. Legalábbis ezt ígérik a fejlesztők."
És már ezerszer leírtuk, de úgy látom téged nem lehet meggyőzni, ha 3D akkor PS3.
És miyen hdmi kell ahhoz, hogy rá tudjam kötni 3D Tv-re és 3D-be tudjak játszani?
Slimem van.
Tudnátok még friss cikkeket az Xbox 3D fejlesztéséről? Mert én csak ennyit találtam, és ezek már régiek is.
Alapvetően az xbox-os játékok 720p-sek (itt valaki említette az 1080p-t) . A 3D megjelenítésre elvileg a HDMI csatlakozók típusának kell 1.4-esnek lennie de ez elsősorban a filmekre vonatkozik. Legutóbb, amikor kábelt vásároltam a szemem kinéztem de nem láttam ráírva, hogy milyen kábelt is tartok a kezemben. Nekem régi, azaz phat típusú xbox-om van és azon nem 1.4-es a HDMI ettől függetlenül az Assassin's Creed 3 és a Doom3 BFG edition gyönyörűen jön 3D-ben.
Az xbox önmagában nem is tudja kihasználni a 3D-t -tudomásom szerint- ehhez olyan játék is kell, amelyik támogatja. Ha van ilyen játékod akkor a játék menüjében kell átállítani a megjelenítést és ekkor a TV is villanni fog; kiírja, hogy 3D tartalmat érzékelt és vedd fel a szemüveget.
Tessék, pár link a 3D támogatással kiadott játékokról:
Az új Dashboard-ban a beállításoknál van 3D setting de körülbelül olyan, mintha nem is lenne: nem csinál semmit. A dashboard sem változik meg és a régebbi játékok sem lesznek 3D-sek.
Remélem ez kielégítő válasz!
Most nézem a videót, amit linkeltél.. Nos, bedőltél a marketingnek. Arról van szó, hogy ezek a Cinema 3D TV-k elvileg képesek a 2D-s képekből 3D-t csinálni. Ez valamilyen szinten igaz is de azért annyira mégsem jól csinálja a konvertálást és mégsem olyan jól látszik a 3D, mint a valódi 3D tartalomnál.
Ezenfelül az LG javította a passzív 3D TVknél a tartalom megjelenítésének módját, melyről itt találsz leírást:
Gyakorlatilag ezt mutatja be a hölgy az elején a két 3D tartalom egymás mellé tételével.
Amúgy ha jól látom a youtube-os videó elején a Fitness Evolved program megy és az biztosan nem 3D támogatású játék, tehát egy 2D-ből realtime-konvertált tartalmat látsz, ami egy xbox-ról fut. Azért annyira nem jó szerintem ez a felskálázás, hogy a szemüveg rajtad legyen, akár egy kinectes ugrálós játéknál vagy Mortal Kombat közben de legalább egy hagyományos (nem HD) TV műsornál is abszolút felesleges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!