Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Ha több feszültséget kap 0.6...

Ha több feszültséget kap 0.6 V-al illetve 1 A-val lehet baja az erősítőnek?

Figyelt kérdés

Adott egy 2.1ch-s erősítő. Az adatai alapján 14.4V 5A kellene neki. Itthol van egy 12V 1A-s de az semmire nem elég egy kis mélyhang aztán levág a védelem. Notebook adaptert tervezek hozzá venni de a legkisebb amit találtam 15V 6A(mivel 90w os 90w/15v 6 amper ha jól számoltam).

Remélem valaki tud segíteni.

2011. dec. 17. 19:04
 1/2 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Tudod, valahol jogos a kérdésed, és mindíg elgondolkodtam rajta, vajon a gyártók miért adnak meg ilyen hülyének tűnő feszültségértékeket. Bár gondolom az erősítőd egyenáramú ( akku ) táppal működik, így 12 cellás akku épp kiadja ezt a fesz. értéket. ( 12x1,2=14,4 ) Viszont ha rámérek a hozzá adott töltőre, annak a feszültsége 16 V körüli. Szerintem nyugodtan használhatod a tápot, ettől a minimáis pluszfeszültségtől nem lesz baja, áramot meg úgy is annyit vesz fel, amennyi kell neki.

2011. dec. 17. 19:23
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors választ. Időközben (mivel nincs jelenleg raktáron az illetőnél adapter) ki szerettem volna próbálni sima pc-s táppal hogy egyátalában véve hogyan is működik ha megfelelő ampert kap de sajna mindkét tép sz@r így megkell várnom mig lesz az illetőnél notitáp. :S

Ja és még egy kérdés felmerült. A noti adapter az állanóan felveszi a 90wot vagy csak ha terhelés alatt van? (pl rá van csatlakoztatva az erősítő és be van kapcsolva.)

2011. dec. 17. 19:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!