Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Hogyan tudok szembefénnyel...

Hogyan tudok szembefénnyel (erős reflektorral pl, koncerten színpadon) fotózni vakuval automata funkcióban?

Figyelt kérdés

Ez nekem eddig nem sikerült, de lehet hog ycsak én vagyok béna, de az a helyzet, hogy amint elég fényt érzékel, rögtön letiltja a vakut, aztán léesz belőle egy jó nagy semmi. Manuálisra vagy félmanuálisra pedig nem tudom állítani, mert a fotózás jellege olyan, hog ynincs időm semmit állítgatni, itt másodperceket kell elkapni, ill, azzal is sokat mondtam, azaz automata funkcióban kell maradnia a képnek mindenképpen.

Valakinek ötlete aki jártasabb a fotózásban?

(egyébként egy Panasonic DMC-FZ50-es gépről van szó)

köszi előre is

2009. máj. 18. 09:25
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Fénnyel szemben fotózni csak szűrővel tudnál. A vaku pedig egy reflektorral szemben semmit nem ér, ha működne is, akkor se látnál semmit.
2009. máj. 18. 09:29
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Komponáld úgy a képet, hogy a lencsébe főirány környékéről bevilágító reflektor ne legyen. Tedd "P" módba a gépet, az expozíciókorrekciót állítsd úgy, hogy a téma legyen jól exponálva, az esetleg itt-ott lévő reflektorok fényköre nem baj, ha kiég (nem árt szpot fénymérésre állítani a gépet, a témára mérni fényt, aztán a gombot tartva komponálni, majd "lőni"). Érzékenység legyen a lehető legnagyobb, amiben a gép még elfogadható minőségű képet csinál (esetedben szerintem ISO 200). Ja, tegyél rendszervakut a gépre, ha máshogy nem boldogulsz, de forgasd el, ne ágyúzzál vele direktbe.
2009. máj. 18. 09:44
 3/5 A kérdező kommentje:

Ok, köszi második, de "P" állásban olyan idióta formátumban menti el a képeket, hogy én nem is tudom őszintén szólva mit is csinál, nem beszélve arról, hogy kb 5-6 sec amig egy képet felíra kártyára, míg ez "A" üzemmódban ugye elhanyagolható sectöredék.

Szóval valamit nagyon nem értek, de köszi!

2009. máj. 18. 16:01
 4/5 anonim ***** válasza:
Szerintem RAW-ba ment, ezt állítsd át jpeg-re (és használj gyors kártyát), valószínűleg gyorsulni fog a dolog. De a kompakt gép hátrányai közül az egyik (lassúság) itt sajnos kibukik. Az "A" mód alatt a rekeszprioritást vagy az automata módot érted? Mert ha az automatát, akkor érthető, hogy gyorsabb, mert olyankor gondolom alapból jpeg-be ment. De mondom, menüben állítsd át raw-ról jpeg-re.
2009. máj. 22. 22:57
 5/5 A kérdező kommentje:

Figyi köszi ezt is, de

1, az "A" alatt az automata módot értettem

2, természetesen HDSC kártyát használok, nincs bajom a gyorsaságával automata funkcióban

3, na most én beállítottam ezt jpg-be, és képzeld el, mégsem hajlandó, már lassan bekattanok, tehát automatán rendesen csinálja úgy ahogyan én azt beállítom, és nem megy át raw-ba, de "P" állásban meg nem tudom mi történik vele, mert nem raw, ugyanúgy jpg, de mégis kb 5 sec alatt írja a kártyára, egyszerűen hihetetlen ...

Amúgy olyan mérges vagyok, azért annyira nem egy nagyon vacak gép ez, és nem értem, automata fuinkcónál miért nem lehet beállítani azt a +1 nyomorult választást, hogy legyen vaku .... az ész megáll.

De most már felizgattál, megnézem azonnal, de én emlészem , hogy jpg-re állítottam.

köszi

2009. máj. 25. 10:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!