Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Tudnátok olyan VGA-ból HDMI-be...

Tudnátok olyan VGA-ból HDMI-be átalakítót ami nem 20-30 ezer forintok?

Figyelt kérdés

2011. dec. 12. 21:42
1 2 3
 11/26 Hayas válasza:
Szia! Lehet hogy hülyeség amit irok, de egy próbát sztem megérne. Létezik VGA ról DVI re átalakito (pár száz forint) és a DVI -t utána meg tudod HDMI re alakitani..(Szintén pár száz forint) Kicsit kacifántos, de lehet hogy működne... Nem tudom.. :S
2011. dec. 20. 17:52
 12/26 anonim ***** válasza:

"Hayas válasza:

Szia! Lehet hogy hülyeség amit irok, de egy próbát sztem megérne. Létezik VGA ról DVI re átalakito (pár száz forint) és a DVI -t utána meg tudod HDMI re alakitani..(Szintén pár száz forint) Kicsit kacifántos, de lehet hogy működne... Nem tudom.. :S"

Nem rossz ötlet csak el kellene olvasnod a válaszokat is. Akkor meggondoltad volna előbb hogy leírd-e.

2011. dec. 21. 15:04
 13/26 retrojedi válasza:

Utóbbi javaslat azért nem műxik, mert a 'Létezik VGA ról DVI re átalakito' állítás nem egészen pontos. Van ugyan olyan átalakító aminek az egyik vége VGA a másik pedig DVI, de ez csak egy irányban működik: a DVI csatlakozóból csinál VGA csatlakozót, mechanikailag. Valójában még ezt az átalakítást sem végzi el, csak a videókártyákon található DVI csatlakozó rendelkezik olyan tüskékkel is amelyek az analóg jelet hordozzák - ezek jelét köti át a VGA végződésre. Ebből már sejthető hogy visszafelé mindez nehezen működne, VGA-ból DVI-t csinálni egyenértékű művelet a VGA->HDMI átalakítással. Hayas-t az téveszthette meg, hogy néhány helyen a reklámok hibásan tüntetik fel a DVI->VGA átalakító nevében a sorrendet.

Az alapkérdésre pedig a válasz most már látható hogy egyértelmű NEM, hacsak a számgéped vidikártyája nem annyira fejlett, hogy tudna a VGA kimenetén valahogy HDMI jelet produkálni. De ha meg annyira fejlett vóna, akkor meg már lenne rajt DVI, vagy HDMI kimenet is.

2011. dec. 22. 19:42
 14/26 A kérdező kommentje:
Nem számítógépről hanem egy laptopról van szó amin nincs HDMI csak VGA kimenet...
2012. jan. 1. 15:40
 15/26 retrojedi válasza:

Teljesen világos, nekünk is van ilyen laptopunk (egy Lenovo). Csak analóg VGA kimenete van, azon rá lehet kötni még egy monitort (vagy olyan tévét amin van VGA bemenet). Másfél éve sikerült emellé egy olyan tévét venni amin pont nincs VGA input.

Próbálkoztam már én is több dologgal: VGA-komponens összekötővel (ettől meg se nyikkant), majd egy VGA-SCART kábellel. Utóbbival már majdnem van kép, csak nincs: szalad, a széle van a közepén - azaz nem lehet rendesen behangolni, még PowerStrip-pel sem.

Ebből az egészből egy tanulságot tudnék levonni: no more Lenovo, illetve legközelebb nem veszek olyan laptopot amin nincs digitális video-kimenet (HDMI szokott most már lenni legtöbbön).

2012. jan. 2. 16:25
 16/26 anonim ***** válasza:

"retrojedi válasza:

Utóbbi javaslat azért nem műxik, ... Az alapkérdésre pedig a válasz most már látható hogy egyértelmű NEM, ..."

Csak rá kell kattintanod a linkre a 3. válaszban. Még olvasnod sem kell tudni, mert van róla színes kép.

2012. jan. 2. 17:13
 17/26 A kérdező kommentje:

Köszi :)

Mindössze egy gond van azzal a linkel hogy Magyarországra

nem szállítanak ki. :/

2012. jan. 3. 11:16
 18/26 anonim ***** válasza:

"A kérdező kommentje:

Köszi :)

Mindössze egy gond van azzal a linkel hogy Magyarországra

nem szállítanak ki. :/"

Ha nem érdekel csak mondd nyugodtan.

De nem tudom honnan szívtad hogy nincs szállítás magyarországra.

2012. jan. 3. 11:22
 19/26 anonim ***** válasza:
2012. jan. 3. 11:31
 20/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm ezt nem láttam : )
2012. jan. 3. 11:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!