Eletromos gitár zúgás, mitől?
Sziasztok!
Tegnap gondoltam, kicsit játszom a gitáromon (epiphone sg, goth g400), de amint mindent összekötöttem (van egy korg multim, egy rádióerősítőről megy rá a good stuff, teljesen jól működik, eddig nem volt vele baj), szóval amint összekötögettem mindent, írtó mód elkezdett zúgni. Van egy normál határ, amire azt mondom, oké, van is a közelünkben egy trafóház, bezavar, de ez, mintha torokból üvöltöttem volna. Kicseréltem a gitárkábelt, ugyanez. Akkor átkötöttem egy kisebb teljesítményű erősítőre, még mindig zúg. Leválasztottam a multit, még így is minden ugyanaz. Hónapok óta kicsit lötyögött a jack aljzat, most meghúztam, bár nem vártam, hogy ettől megjavul. Fogalmam sincs, hol érdemes keresni a hibát. Amúgy, ha a gitár felöli oldalán a kábelnek megfogom a fémes részét, nem zörög, de amint megfogom a húrokat, még durvább az egész. Nem vagyok zseni, de szeretném tudni, hogy nagyjából hol érdemes elkezdeni a kutatást.
Előre köszönöm a válaszokat, további szép napot
Nincs tévém.
Amúgy rájöttem, nincs leföldelve a gitár :) elszakadt a vezeték
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!