Gitár? melyik a jobb? nylon vagy fém húros 19 bundos elég jó? szekszárdról mennyiért szállitanak nyíregyre? mekkora gitár kell ha 170 cm magas 146l vok?
Először is, helyben vedd, csakis úgy, hogy előtte kipróbáltad.
Teljes méretűt vegyél, ne gyerekeknek való 3/4-es vagy feles gitárt.
Azt, hogy milyen kell, neked kell eldöntened. A nejlonhúrostól kevésbé fáj az ujjad az elején, de szélesebb a nyaka, nehezebb átérni, főleg, ha kicsi a kezed. Persze ennek előnye is van, távolabb vannak egymástól a húrok, könnyebb nem beleérni a szomszédos húrba.
A fémhúrosnak sokkal szebb hangja van (legalábbis szerintem, én az első nejlonhúrosom 4 hónap alatt meguntam, akkor vettem egy fémhúrost, ami már 9 éve megvan), és keskenyebb a nyaka. A gyári húrok nagyon szét tudják szedni az ujjaid (de kibírható, én végigcsináltam), de ha 8-as elektromos húrral kéred (az eladók tudni fogják), akkor még annyira se fáj, mint a nejlonos.
A nejlonos 19 bundos, a fémhúros 20, ez nem választható opció. :) De amúgy is lényegtelen, kezdőként 5-öt, max 7-et használsz belőle.
Ha van még kérdés, szívesen válaszolok.
Hát ebből semmit nem értettem belülről szőke vagyok de ok
köszi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!