Melyik bemenetbe kell illeszteni a kábelt?
vettem egy kábelt erősítőhöz és tv-hez..mind két végét 2helyre kell beilleszteni(összesen 4)
tv-nél midnen ok..de nemtudom hogyaz erősítőnél hovakell beilleszteni a fehér és piros végű kábelt..?
a lényege azlenne ugye hogy a tv az erősítőröl működtetett hangfalakról szóljon!!
RCA kábelről van szó ugye?
A tv-d BIZTOS, hogy kiküldi RCA-n a hangot? Mert ez nem túl gyakori, sőt, elég ritka.
A legtöbb tévén csak sztereó kisjack fülhallgatókimenet van.
Kell még egy RCA-Kisjack átalakító.
Az meg, hogy az erősítődön milyen bemenet van, csak te tudhatod (mivel típust ugye minek is írtál volna).
a tvhez vettem átalakítót mert csak "százlábú" bemenet van rajta szval ott minden stimmel és igen RCA dugorol vanszó
az erősitöm egy yamaha rx-500as hátul a CDrészbe kell dugni azt ami a géppelvanösszekötve de hogy a tv.vel hogylesz jo aztnemtudom..
Bármelyik bemenetre kötheted, csak a PHONO-ra ne! Én a VIDEO/AUX-ot javaslom, ha az még nem foglalt. Az előlapon kapcsold a bemenetválasztót VIDEO/AUX-ra!
A SCART-RCA átalakítókból többféle létezik: van bemeneti és kimeneti oldalra való. Neked kimenti kell, mert a tévéből akarod kinyerni a hangot. Ezeket általában "OUT" felirattal látják el. Ellenőrizd, hogy a tiéd ilyen-e!
Ritkán, de előfordulnak olyan tévétípusok, amelyek SCART-on nem adnak ki hangot. Ilyen pl. némelyik LG típus. Samsungoknál általában működik. (Nem írtad, milyen tévéd van.) Olyan is előfordul, hogy a 2 vagy több SCART-tal ellátott tévéknél csak az egyik funkcionál kimenetként. Ekkor meg kell keresni, melyik az.
Ezek figyelembe vételével remélem, össze tudod rakni.
a tv-nél az átalakiton az INPUT-ba van beillesztve egy fehér és egy piros RCA..
a másik vége is tejjesen ilyen
aza baj hogy már probáltam video/aux ba mertén igy igytudtam hogy abba kell az elöl található vezérlő panelen is átvan nyomva a vide/aux ra de semmi..:|
ja és még az átalakiton találhato egy pöcök(kapcsolo)
amit vagy az INPUT(fehér,piros bemenet) vagy az OUTPUT(sárga bemenet) felé lehet kapcsolni
Nekem is van pont ugyanilyen átalakítóm. Kipróbáltam, és OUTPUT állásban adta ki a hangot. Ha úgy sem szól, akkor valószínűleg a tévé nem adja ki a hangot Scarton.
Azért még megírhatnád a tévé típusát, hátha okosabbak lennénk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!