Frame kérdése:

A gépem be kacsol de nem fogajda el a monitort, billentyüzetett és az egeret sem, az előtt szedtem szét a gépet a RAMOT és a HDD-t, de vissza raktam helyére! HDD-nek WIN telepítés kell. Mi a gond íjenkor?

Figyelt kérdés
2011. nov. 11. 10:22
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Talán te értelmezted rosszúl!

Nem ír ki semmit,mivel nem is kapcsol be a monitorom.

2011. nov. 12. 12:36
 12/16 anonim ***** válasza:

NA, tisztázzunk pár dolgot. Egy, ha a táp gallyra megy, akkor nem pörög semmi és meg se mukkan a gép! Ha a tápnak annyi, azt egy fáziscerkával lehet ellenőrizni, de ha kiszeded a tápot és odaadod egy szerelőnek akkor van rá készülék, amivel meg lehet nézni minden kimenetelét. A ramot elbszni nem tudod, max ha valami erős (elektro)mágneses térbe nem viszed, mert akármilyen foglalatú a ram, csak egy módon megy bele az alaplapba. Aztán, a winchester meg egy olyan eszköz, amin lehet egy apró pöcökkel állítani hogy elsődleges vagy másodlagos esetleg csak futó eszköz legyen. Ha ezt nem bántottad akkor gyárilag mindig elsődleges. Az alaplapba menő kábel, amit a winyóra kötsz, az megegyezik a dvd/cd romokkal, a két alaplapi csatlakozófelületet ne keverd össze...ha összekevered, akkor elindul a gép, pörög is a venti, de a cd/dvd olvasót nézi merevlemeznek és arról próbálgat meg bootolgatni szegényke...azaz próbálna, de mivel nem észleli rendesen ezért még egy boot lemezzel se csinálna semmit...aztán nézzük csak, azt mondod nem ismeri fel az egeret, a bill-t meg a monitort... elsőnek is a monitort dugd be az alaplapi monitor csatlakozóba, és ne a vidikártyát használd primernek...ha ott nem megy akkor rakhatod a vidikártyába is. a bill, meg az egér felismerést nem értem...ha nincs kép, honnan tudod, hogy nincs egér? ha optikai, akkor látod hogy a lézer ég-e vagy nem, ha ég akkor fel van ismerve...a bill-t meg mondjuk cpslck-old be meg ki...ha kis led ég akkor mükszik az is... esetleg ha nem, akkor dugd be más usb nyílásba, vagy használj átmenetileg ps2-es régitípusú szhart... mert előfordulhat, hogy az usb hubokat a rendszer nem nagyon ismerte fel és nem kezeli, bár az alaplapi 2/4-et fel kéne ismerje, ha csak a bioszt nem vágtad még szét:D

Szóval ellenőrizd a kábeleket, és ne dugd be fejjel lefelé a tápkábelt..mert ha erősen nyomod akkor persze hogy a helyére meg... ha erősen egy téglát nyomok valaki szemébe az is bemegy...mégse odavaló...nah mindegy xD De ha neked kínai amit mondok, akkor szaladj le a sarki infóüzletbe a gépeddel és pár ezer ft-ért rendepofozzák neked, ha semmi hardverhibád nincs...ha az alaplapod szétment, akkor kuka... ha a winyó akkor az kuka...de lehet hogy más a hibás...ha meg régi a géped(ddr1-es ram, stb) akkor pedig inkább vegyél valami modernebbet:) mert egy régi gép folyamatos szervizelése drágább mint venni egy gépet...vagy összerakatni...:)

na, reméltem segítettem

2011. nov. 12. 22:06
 13/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm hosszú válaszod,holnap ki is probálom,valószinűleg meg van a gond,ha meg nincs akkor szervíz!

DDR.2-es ramom,ja és a bill. nem megy mivel nem villan fel a

LED,ha nyomom a CapsLocot.

2011. nov. 13. 02:29
 14/16 anonim ***** válasza:
Nekem erős gyanúm van arra hogy a Biosba halt meg valami. Vagy az egész alaplap kukára való. Nekem is volt ilyen gondom igaz felismerte egeret, billentyűzetet, de kép ugyanúgy nem volt már. És a szervízbe amikor bevittem mondták hogy meghalt a lap cserélni kellett, plusz a RAM is tönkre ment benne, meg mondták hogy a táp úgy meghibásodott hogy a 12 vagy mennyi volt helyett 22 voltot küldött a gépbe egy jó kis áramlökést kapott. Lehet neked is ez a baja bár kívánom hogy ne ez legyen, mert az egy nagy méreg ha tönkremegy az ember alaplapja és a winchestere.
2011. nov. 13. 08:25
 15/16 anonim ***** válasza:
Nekem is volt a régi gépemnél ilyen eset, h nem jött be a windows, csak elindult a gép, aztán a nagy feketeség, se bill se egér, semmi. Aztán az volt a megoldás h a ramot át kellett rakni a másik aljzatba, mert tönkrement az amiben éppen volt. És láss csodát, utána jó lett:)
2011. nov. 14. 08:57
 16/16 A kérdező kommentje:
Hogyan tudnám észrevenni,hogy az alaplapom kukába való,még nem vittem el szervízbe,de azzon törekedek,bár ebben a nagy válságban 1 alaplap ami nem ólcsó,az elég macerás.
2011. nov. 15. 17:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!