Mi a különbsés a LED-es és a plazma tv között?
A LED azért drágább, mert újabb fejlesztés. Amúgy itt csak arról van szó, hogy az LCD háttérvilágítása ledekkel történik. Átlag fogyasztóként lehetnek különbségek az LCD és a plazma között, gondolok itt a készülék fogyasztására, a láthatóságra (látószög, stb.), színhűségre (leginkább a fekete), képernyő mérete (kis méretben nincs plazma). Számos fórum foglalkozik mindkét típus előnyeivel és hátrányaival. Google-ra fel!
Reklám:
Azt hozzátenném:
TV (tehát kábeltévé) nézőként mindkettő nagyon felesleges, sőt kifejezetten nagy csalódást okozhat.
Ezeknek a tévéknek HD filmeknél van igazán értelmük.
nekem invi tv-m van, szerintem a LED ugyanúgy érvényesülhet bármilyen filmnél. Amire te gondolsz az a HD nem?
Én meg már azt unom, hogy mindent HD-ben adnak és csak a tv felén látom a filmeket, a 2 fekete sáv miatt..
Azt hiszem, hogy itt van egy kis fogalomzavar. A HD és a 16:9-es képformátum két különböző dolog. A HD a nagyfelbontású (részletgazdag) képet jelenti.
Mivel írod, hogy a tévéden fekete sáv van, ebből kisakkozható, hogy hagyományos (CRT) tévéd van. Na azokon nem igen fogsz HD műsorokat nézni (van néhány modell amin lehet ugyan, de azoknak elég húzós az áruk).
Google-n keress rá a következő fogalmakra:
16:9 és 4:3 képarány
HD TV
LCD
LED LCD
Plazma TV
Plazma veri a LED-et.
Filmnézéshez jobb a plazma, mert a LED-nek túl mesterségesek a színei.
Játékhoz jobb a plazma, mert kisebb az input lag.
A fekete szebb plazmán.
És a plazma még 1024x768-ba is feltűnően szép, egy fullHD-s plazmáról nem is beszélve (bár annak már ára is van rendesen).
persze hogy fogalomzavarom van:)
A legtöbb led-es tvn szerintem HD-s is van ugyhogy nem tudom mi a probléma? jelenleg egy hatalmas samsung tv-m van, hatalmas alatt a mélységét értem, nem a képernyőjét :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!