Videó magnó fej tisztása?

Figyelt kérdés

Hali!

Van egy Grundig - KV 7301 VPS/5 típusú videó magnóm. Nagyon rég nem volt használva, most viszont kellene egy kazi digitalizálásához. A gond viszont az, hogy torzul a kép, látszik, hogy a nem tiszta fej okozhatja.

Arra emlékszem, hogy volt valami gomb kombináció, amivel saját magát tudta tisztítani. A neten nem találok róla semmit, illetve a könyve már nincs meg.

Valaki tudja esetleg, hogy lehet elérni ezt a funkciót?

2011. szept. 21. 15:49
 1/2 anonim ***** válasza:

Te magad is megtisztíthatod, ha leveszed a borítást, és óvatosan egy tiszta, száraz, nem szöszölős anyagdarabbal végigtörölgeted. Ez leszedi az olyan koszokat, mint pl. por, vagy nagyobb szennyeződések.

Ha nagyon koszos, akkor vannak kifejezetten tisztítókazetták, amik vegyi tisztítást is végeznek, de az ilyenekkel marhára kell vigyázni, csak 10-15 mp-ig szabad pörgetni a videóban a kazettát, mert ha tovább megy a dolog, kárt tehet a dobban. Én egyszer megjártam ezzel, simán lemarta a krómot a dob felületéről a vegyszer, de szerencsére magában a dobban nem tett kárt.

2011. szept. 21. 22:35
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszi!

Először én is szétszedni akartam, csak olyan faramuci csavarok fogják a fedelet, hogy a 30 itthon lévő csavarhúzóból egy sem passzolt :/

De aztán egy kis reszelő segítségével átméreteztem az egyiket :)

Jó koszos volt a cucc belül, pókháló, pormacska meg minden ami kell. A dobot egy puha szemüvegtisztítóval tisztogattam meg.

Most már szuper a kép, már amennyire egy 10 éves kazettától lehet :)

2011. szept. 22. 12:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!